Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

«Diario 16» i Canàries. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Més respecte a les nacions. Diari d'un senador.

Diari d'un senador.

Mundo Diario. Logotip històric.Mundo Diario. Diumenge, 5 de març del 1978.

Instantània d'un dia.

Lluís Maria Xirinacs. Llegint davant la Presó Model. Font: El País.Avui era el meu dia de descans.

Pel carrer m'ha aturat una senyora. M'ha dit que Castella estava molt més oprimida que Catalunya. Veu sobretot l'aspecte econòmic. Ara els seus fills pateixen discriminació a l'escola, aquí a Barcelona, per ser castellans.

Una mica més enllà, des d'una bastida d'un tercer pis, un obrer de la construcció m'ha cridat «Hola, Xiri!».

Després un exprès m'ha interpel·lat. No té feina. El fan fora de casa. Porta només tres duros. Quina solució té? Una altre cop la ganivetada?

He hagut d'escriure i buscar la manera de transmetre els meus dos articles diaris. A l’«Avui» sobre L'Olivera de Vallbona de les Monges, un experiment de comunitat entre gent normal i gent deficient. En el del MUNDO DIARIO em defenso de les andanades que llança contra mi un editorial de «Diario 16» perquè em vaig abstenir de votar contra l'OUA.

Arribo a casa i em telefona Cubillo des d'Alger. Va sentir per Ràdio Nacional l'explicació que havia donat de la meva abstenció, la va enregistrar, la va fer escoltar als assistents a la Conferència de Trípoli de l'OUA i em vol felicitar en nom del poble canari. Ell s'adhereix a les meves tesis. No em demana que jo m'adhereixi a les seves.

Després telefono al senador per Alacant, José Vicente Mateo Navarro. Demà vaig a Alacant. A ell també l’ataquen per la seva abstenció i rep, en canvi, adhesions del poble canari. Em suggereix anar a Canàries. M'ho pensaré.

Aquesta nit participo d'una roda de premsa organitzada per «Trobada d'Esglésies». Abans he de sopar a casa d'Agustí de Semir amb els participants per repartir les intervencions. Però s'hi interfereix la lluita desesperada de tres guarderies laborals de Santa Coloma. El Ministeri de Treball es nega a pagar cinc milions que va prometre. Se’ls ha gastat en una altra cosa. Cinc-cents nens al carrer. Vint-i-cinc treballadors de l'ensenyament amb carnet d'atur. A l'Estat li sortirà més car pagar l'atur que ajudar a les llars d'infants. Santa Rosa, Sant Francesc i Sant Miquel. Els mestres i familiars estan plantats davant de l'Ajuntament. Els faig una visita llampec. Me’n vaig angoixat. No sé fer visites protocol·làries.

Els dos taxistes, d'anada i tornada, m'han reconegut i m'animen. Arribo tard al sopar. La taula rodona amb Oleguer Bellavista, Agustí de Semir, Benirno Marc i la Maria Carmen Vázquez, a la Sala Newman, versa sobre els presos i la consciència cristiana. Ambient càlid. Dues-centes cinquanta persones. Molta unanimitat. S'arriba a unes conclusions que ja no apareixeran a la premsa.

Passades les dotze de la nit se m'avisa que a un exprès del Ferrol que es declara objector de consciència, se l’ha castigat tot i l’«statu quo» actual sobre objecció de consciència i està en vaga a mort. Hauria d’intervenir.

Lluís M. Xirinacs.

«Diario 16» i Canàries. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Més respecte a les nacions. Diari d'un senador.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte