Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Rendició de comptes sobre un indult (1). Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Rendició de comptes sobre un indult (i 3). Diari d'un senador.

Diari d'un senador.

Mundo Diario. Logotip històric.Mundo Diario. Dimecres, 9 de novembre del 1977.

Rendició de comptes sobre un indult (2).

Magda Oranich Solagran, a la taula del seu despatx.20-VII-1977. Motí a la Model, després del gravíssim motí de Carabanchel. Els presos de Barcelona demanen mediació. El director està absent. S'aconsegueix pau i compliment d'acords entre totes les parts. Intervenim Soler Sabarís, Marc Palmés i jo.

18-VIII-1977. El Ple de l'Entesa aprova una campanya popular per l'Amnistia a proposta meva.

23-III-1977. La 3a Sessió Plenària de l'Assemblea de Parlamentaris, reunida a Lleida aprova la campanya popular a proposta de l'Entesa.

24-VIII-1977. Lliurament al president Tarradellas del projecte de llei d'amnistia i d’indult Palmés, document que servirà de base per a tota la campanya. En cap moment s'oblida als presos socials, perillosos socials i menors privats de llibertat.

A partir d'aquest moment llanço el pregó de la campanya. Es constitueix la Comissió Nacional del Principat per l'Amnistia. Gran fredor per part dels partits parlamentaris. Alguna excepció. Gran escalfament per part dels partits extraparlamentaris. Alguna excepció. Aquests últims radicalitzen la campanya fins a demanar «presons buides» «tots els presos al carrer». Els primers es mouen a les Corts fins a aconseguir un «pacte per l'amnistia política» que exclou taxativament l'indult per als presos socials. Al meu parer les dues són postures radicals i impolítiques en aquest moment. Va guanyar la més forta.

1-IX-1977. Rodolfo Guerra, diputat, i jo vam visitar el director general de Presons. No vam obtenir cap resultat. Ha tornat el director de la Model i les tensions han tornat a augmentar. Intervenen Soler Sabarís i Sobrequés.

3-X-1977. Visita al governador civil de Barcelona. Ell veurà a diversos ministres al matí, a Madrid.

Ja circula el projecte pactat d'amnistia política. Dic al governador que avisi al Govern del perill seriós que es corre si no hi ha indult per als presos socials. Rebudes centenars de cartes dels presos socials de diferents presons. Aprofito la meva columna en MUNDO DIARIO per avisar de la gravetat del moment a l'opinió pública, en múltiples ocasions.

7-X-1977. Castelló Rovira, a Ràdio Barcelona, em dóna l'oportunitat d'avisar els radiooients de la deficiència de la nova llei respecte els presos socials.

14-X-1977. S'aprova en Congrés i Senat la llei d'amnistia política. L'esborrany del meu discurs, en què s'avisava de la manca d'indult per als presos socials, és rebaixat substancialment per ser dit en nom de tota l'Entesa. Però queda clarament denunciada la nostra discrepància. Abandonament de la meva posició dempeus al Senat i de guàrdia davant la Model per haver arribat al límit de la meva resistència nerviosa. Però dic: «No abandono res del que no he d'abandonar».

15-X-1977. Per ràdio i TV aviso de la manca d'indult en la nova llei.

16- X-1977. Acte final de la campanya a Montjuïc. Absència dels grans partits. Afirmo la necessitat de l'indult.

17-X-1977. Escric a «Punto y Hora» i telefono a Juan Maria Bandrés, en el mateix sentit. Palmés, Oranich, Oliveras tornen a redactar un esborrany d'indult per als presos socials.

Lluís M. Xirinacs.

Rendició de comptes sobre un indult (1). Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Rendició de comptes sobre un indult (i 3). Diari d'un senador.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte