Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Reivindicacions nacionals i de classe pendents. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Qui matà els dos militars? Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Dimarts, 1 d'agost del 1978. Pàgina 6.

Hipocresia antiterrorista.

GRAPO i FRAP, titelles.La hipocresia de les campanyes oficials antiterroristes no té límit. Fa pocs dies, parlava dels interrogants que suscita la sigla GRAPO. Ara, en els diaris, es troba una allau d'informacions estranyes, confuses, contradictòries sobre el GRAPO, l'ETA i les autoritats policíaques.

Els GRAPO sembla que han fet esclatar artefactes explosius a propòsit del 18 de juliol, que segrestaren el tinent general Villaescusa i Antoni Oriol i Urquijo. ¿Són els responsables de la mort de Jesús Haddad, director de presons? Foren acusats, en primer moment, del doble assassinat de militars ocorregut fa pocs dies. Després el fet s'atribuí a ETA. Quan es buscava els responsables d'ETA no se'ls trobava i es trobaven els GRAPO. La impressió és que els etarres enganyaven la policia.

Ara es parla de la cessació del comissari general d'informació Roberto Conesa, expert en GRAPO. I de la cessació com a cap de policia de Bilbao de José Saiz, sots-subdirector general de Seguretat. Aquests dos policies caigueren en desgràcia d'Arias Navarro i tornaren a surar amb Adolfo Suàrez.

Aquest intrincat trencaclosques s'enfosqueix encara més si parem esment que a l'Havana, Philippe Agee, ex-oficial de la CIA americana, assenyala que segurament la CIA manipula grups com les Brigades Roges italianes, els GRAPO espanyols o grups extremistes d'Alemanya federal. Diu que el mètode d'infiltrar, en els grups esmentats, persones clau de la CIA és molt comú, ja que així aquesta organització pot dirigir les accions d'aquests grups extremistes en benefici seu. Es continuen fent els «treballs bruts» de sempre.

Primer, pensem que la CIA és un organisme oficial dels Estats Units que, com es pot veure, fabrica terrorisme. Segon, pensem que, com ens diu l'ex-agent secret franquista Gonzàlez Mata en els seus llibres, el govern espanyol a través d'ell també fabricà terrorisme a través del FRAP i d'altres grups, fins a matar figures públiques. ¿Què ens impedeix de pensar que tot continua ací en col·laboració amb els estaments oficials estrangers, que, tots plegats, semblen tan preocupats per l'ascensió del terrorisme? Agee diu que la ruptura portuguesa desarticulà momentàniament la CIA a Portugal. Però a l'Estat espanyol només hi ha hagut reforma. ¿Quin sentit té el muntatge d'una unitat especial antiterrorista, la presentació d'un projecte de llei antiterrorista o la inclusió en la Constitució d'un paràgraf antiterrorista? ¿No seria més clar parlar de guerra entre dos terrorismes oficials muntats amb la col·laboració de la «carn de canó» d'uns joves radicalitzats per manca d'oportunitats amb els diners del pacient ciutadà contribuent, l'un a favor de l'est, segons ens diu Alfredo Semprún –«argelins i cubans entrenen el 1976 més de cent cinquanta etarres»– i un altre a favor de l'oest, segons ens diu Philippe Agee? ¿No fóra més entenedor substituir el terme terrorisme pel de guerra bruta?

Lluís M. Xirinacs.

Reivindicacions nacionals i de classe pendents. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Qui matà els dos militars? Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte