Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Benet for president. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Pragmàtics i ètics. Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Dimarts, 27 de juny del 1978. Pàgina 5.

La gran campanya del «sí».

Constitució Espanyola, Juan Carlos i Franco.Fa dies que començà la gran campanya del «sí» a la Constitució. Encara no n'ha decidit el text ni el ple del Congrés ni el Senat, i ja s'està fent intensament campanya a favor del «sí».

Primer de tot a la televisió, el partit del govern. Després, els altres partits del consens. Recordo que en el dia en què la Taula de Debat Públic de la Constitució intentava popularitzar l'estudi del text, Soler Barberà, que féu més aviat un míting que una exposició, cosa que revoltà el públic, ens digué que el que resultava urgent no era tant un debat minoritari com aquell, sinó una campanya televisiva per a tothom. Suposo que no sabia que el seu company de partit Solé Tura, entre altres partidaris del «sí», ja feia dies que havia començat la campanya del «sí» a la televisió.

Després, tothom ho sap, s'han definit pel «sí» CDC, PSC i PSUC. I el rei ha emmedallar els ponents per afegir pes al platet positiu de la balança. A continuació han començat a ploure tota mena de comentaris pels mitjans de comunicació dient que no votar «sí» era fer el joc a l'extrema dreta, era provocar el caos en el país. S'ha titllat de testimonialista qualsevol opinió discrepant. S'ha començat a pressionar els senadors perquè no hi posin obstacles. Se'ns diu que si allarguem el debat constitucional donarem mostres d'irresponsabilitat i de menyspreu elitista envers les majories democràtiques. «Temptació de lluïment personal i pruïja de Cambra col·legisladora».

No hi ha text definitiu. No hi ha hagut debat popular als barris, a les comarques, als sindicats, a la base dels partits. No es respecta democràticament el dret de les minories a discrepar. S'empren els mateixos mètodes de la dictadura per a obtenir referèndums manipulats. Quan s'ha parlat al poble sobre la Constitució s'ha parlat a tall de míting, no amb voluntat de diàleg. No és així com es fan les coses ben fetes. Això ho diu una persona que comprèn i admira el consens obtingut en la segona meitat del text constitucional.

Jo encara no en tinc el judici format. Estic estudiant a tot gas. He cancel·lat la meva participació en les Setmanes Catalanes de Berlín i moltes altres coses per tal d'estudiar més. Recomano al poble que estudiï la Constitució, el procés de formació del text actual, els llargs debats, article per article, en la comissió constitucional, els retalls de premsa i les aportacions dels grups polítics no parlamentaris, les constitucions espanyoles anteriors i les constitucions dels altres Estats. Tot aquest material el teniu a la vostra disposició per a poder-lo consultar a l'Avinguda Mistral, 75, 1er. 2a., de 6 a 9 els dies feiners (Tel 224.38.06). Es una senzilla escola de ciutadania on es pot estudiar el tema més fonamental que calgui estudiar a una comunitat humana. M'interessen molt les vostres opinions.

Lluís M. Xirinacs.

Benet for president. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Pragmàtics i ètics. Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte