Al servei d'aquest poble.
Avui. Diumenge, 5 de febrer del 1978. Pàgina 5.
Treball, comunitat, Estat.
Una societat de model liberal es basa en la supremacia de tres punts que defineixen un triangle invertit, amb la base enlaire: la gran empresa productiva, els grans partits polítics i la llibertat de l'individu. Amunt hi ha l'empresa i el partit i avall l'individu atomitzat i insolidari que se sent importantíssim sota el rètol: «Persona humana».
Existeixen, intercalats, tres altres punts que també defineixen un altre triangle, aquest amb la base avall i la cúspide amunt: el treball popular tècnic i la comunitat humana natural en la base i l'Estat en la punta. El treball resta ofegat entre l'individualisme i la gran empresa. La comunitat natural -família, barri, municipi, comarca, nació- resta ofegada entre l'individualisme i el partidisme. I l'Estat resta ofegat entre la gran empresa i els grans partits. Cal, doncs, enfortir aquests tres punts febles que, juntament amb els altres tres punts forts, constitueixen l'estrella de David de sis puntes de la democràcia.
L'administració de l'hospital de Sant Pau de Barcelona fa una proposta d'autogestió d'aquest hospital tan important, tot insistint en els mateixos tres punts febles, que constituirien tres tipus de representació en el nou òrgan directiu: representació dels usuaris, a través de les associacions de veïns, representació dels professionals i treballadors de l'hospital i representació de l'administració, que podria ser assumida per la conselleria de Sanitat de la Generalitat.
També aquest senador fonamenta la seva actuació en els tres punts esmentats: serveis tècnics populars (Foment Català d'Ajut i Serveis), moviment a favor de la comunitat de barri, municipi i comarques (assemblees populars de Catalunya) i suport a l'autogovern (Generalitat de Catalunya).
Lluís M. Xirinacs.