Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Cornellà frena l'atur.

Des del lloc web del Centre d'Estudis Joan Bardina, us oferim aquesta notícia, exemple de les mesures que es poden dur a terme si es disposa de diners per fer-les efectives.

Dins una societat amb cada cop més atur, cal que cada cop hi hagi més persones ensenyant i aprenent, per com a mínim mantenir o fins i tot elevar el nivell cultural i de coneixement d'aquesta mateixa societat. Els joves estudiants poden així millorar el seu nivell d'estudis, i tant els joves com els no tant joves poden sentir-se útils i realitzats, aprenent i mostrant els seus coneixements i transmetent-los als altres.

Equip del Centre d'Estudis Joan Bardina.
Dissabte, 12 de març del 2016.


El Punt Avui. Logotip.El Punt Avui. Divendres, 26 de febrer del 2016.

Administracions.
Cornellà De Llobregat. - Divendres, 26 de febrer del 2016, 2.00 h.
Cornellà frena l'atur.
L'Ajuntament inverteix vuit milions en contractar 1.200 aturats.

S'han executat programes d'ocupació per afavorit el retorn al món laboral.

El reforç a les escoles, una de les claus dels plans municipals.

Una de les classes de reforç escolar finançades amb fons municipals. Foto: El Punt Avui.
Una de les classes de reforç escolar finançades amb fons municipals. Foto: El Punt Avui.

Rosa M. Bravo. - Cornellà de Llobregat.

La taxa d'atur a Cornellà és del 16%. Una xifra molt alta, malgrat una lleugera davallada els últims mesos que l'Ajuntament tracta de pal·liar amb els plans d'ocupació que va posar en marxa el 2012 i que haurà suposat, amb les 200 contractacions previstes per a aquest any, una inversió de vuit milions d'euros. «Vam començar amb els plans d'ocupació en un moment coent de la crisi per tractar de donar resposta a la situació de moltes persones que es van quedar a l'atur i sense els plans d'ocupació que oferia fins llavors la Generalitat», explica la regidora d'Educació i Política Social, Montse Pérez. La inversió s'ha fet, sobretot, amb fons de l'Ajuntament, tot i que hi ha hagut també aportacions de l'àrea metropolitana i la Diputació.

El consistori ha fet especial èmfasi en contractar personal del món de l'educació per reforçar la tasca de les escoles i ajudar els alumnes amb dificultats. «Hem fet molts esforços per ajudar a l'estudi assistit perquè l'educació és una de les nostres prioritats», assegura Pérez. «Els centres educatius i les famílies ens demanen suport i l'agreixen molt», insisteix. Del miler de persones contractades en els últims cinc anys, 200 tenen experiència o formació docent i s'han dedicat a fer classes de reforç de llengua i matemàtiques i han ajudat els nens tant a les escoles, fora de l'horari lectiu, com a les biblioteques, on han ajudat a fer els deures als alumnes que ho han necessitat. Cinc-cents alumnes s'han beneficiat d'aquest suport, amb el qual l'Ajuntament ha volgut ajudar les famílies que no tenen mitjans econòmics per contractar professorat de suport però també ha volgut pal·liar les retallades que la Generalitat ha aplicat al món educatiu els últims anys.

Els plans d'ocupació duren sis mesos i ofereixen contractes de 26 hores setmanals. Es busquen persones provinents, sobretot, dels àmbits de l'educació, del treball social, de la informàtica i de la construcció. La regidora explica que el consistori posa en marxa diferents projectes a partir de les necessitats de les diferents regidories, cosa que s'ha traduït en la contractació, per exemple, de peons per al manteniment de carrers i places i de personal de reforç per als serveis socials que ajuda a atendre els usuaris i ajudar-los amb els diferents tràmits.

La voluntat del consistori és continuar amb aquests programes durant tot el mandat i anar aportant una inversió equivalent a la dels últims anys. «Tant de bo la situació econòmica ens ajudi a tancar-los abans», expressa la regidora.

La frase:

«Vam començar en un moment coent de la crisi per donar resposta a moltes persones a l'atur».

Montse Pérez, regidora d'educació i política social de Cornellà.


Enllaç a la notícia original en català:

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/944711-cornella-frena-latur.html


Enllaços relacionats:

El capitalisme comunitari.

Historia del capitalisme comunitari.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte