Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

El Servei Secret rus compra màquines d'escriure per temor a filtracions com en el «cas Snowden».

Five Eyes Echelon internet.«En casa del ferrer, cullera de fusta». Sabedors del sistema de vigilància exhaustiu que exerceixen sobre tot Internet els països dels anomenats «Five Eyes» («Cinc Ulls»): EUA, Regne Unit, Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, dins de la xarxa Echelon, el servei secret rus prescindeix d’aparells informàtics connectats a Internet pel personal que realitza tasques administratives i utilitza informació que pugui considerar-se sensible.

Aquesta notícia és actual per aquelles persones i entitats preocupades per la privacitat  en un món on el maquinari cada cop està més interconnectat. Encara que no reflecteix que Edward Snowden va tenir que acceptar de Rússia la seva protecció per no patir un lliurament indignant com el que va viure Julian Assange.

Equip del Centre d’Estudis Joan Bardina.
Dijous, 3 de febrer del 2022.


ABC. Logotip.ABC. Dijous, 11 de juliol del 2013.

El Servei Secret rus compra màquines d'escriure per temor a filtracions com en el «cas Snowden».

Per a redactar documents secrets i evitar possibles filtracions per l'ús de mitjans electrònics.

Imatge d'una màquina d'escriure antiga. Gonzalo Cruz.
Imatge d'una màquina d'escriure antiga. Gonzalo Cruz.

EFE
Actualitzat: 11-7-2013, 13h01'.

El Servei Federal de Protecció (SFO) rus, encarregat entre altres coses de la seguretat dels alts càrrecs de l'Estat, ha encarregat vint màquines d'escriure per a redactar documents secrets i evitar possibles filtracions per l'ús de mitjans electrònics, va revelar avui el diari rus «Izvestia».

«Després dels escàndols amb la difusió de documents secrets per Wikileaks, les revelacions d'Edward Snowden (l’ex-tècnic de la CIA), les informacions sobre les escoltes a Dmitri Medvédev (expresident rus) durant la cimera del G20 a Londres, s'ha decidit ampliar la pràctica de crear documents en paper», va precisar al diari una font del SFO.

Experts en seguretat van assenyalar a «Izvestia» que les màquines d'escriure són utilitzades en la majoria dels serveis secrets i altres administracions públiques que manegen informació confidencial, com el Ministeri de Defensa o el Ministeri de Situacions d'Emergència.

Snowden contínua a Moscou.

Mentrestant, l'home que ha destapat la trama d'espionatge massiva de les comunicacions telefòniques i en internet per part dels Estats Units i el Regne Unit, continua presumptament en la terminal de trànsit de l'aeroport Sheremétievo de Moscou, al qual va arribar fa ja 18 dies procedent d'Hong Kong.

Reclamat per la justícia estatunidenca, Snowden no pot abandonar l'aeroport en mancar d'un passaport en vigor, atès que el seu va ser anul·lat pels Estats Units per a impedir que pogués continuar la fugida pel seu compte.

L'informàtic, de 30 anys, desfulla aparentment la margarida per a decidir a quin país i de quina manera viatjarà des de Moscou després d'haver rebutjat l'opció de demanar asil polític a Rússia, el president del qual, Vladímir Putin, va condicionar aquesta possibilitat al fet que deixés d'actuar contra els interessos dels Estats Units.

El destí més probable per al fugitiu és Veneçuela, encara que també Bolívia i Nicaragua li han ofert refugi.

Snowden va rebre una oferta d'asil de Veneçuela del mateix president del país, Nicolás Maduro, però el ministre d'Afers exteriors veneçolà, Elías Jaua, va dir fa dos dies que l'estatunidenc encara no havia ratificat la seva intenció de refugiar-se al país.


Enllaç de l’article original en castellà:

https://www.abc.es/internacional/20130711/abci-rusia-miedo-filtraciones-201307111052.html


Enllaços relacionats:

Tirania telemàtica o estat de dret.

William Binney: «Nixon espiava uns milers de persones, ara són centenars de milions». Ara. Enric Borràs. Diumenge, 23 d’octubre del 2016.

El CNI va facilitar l'espionatge massiu dels EUA a Espanya. El Mundo. Glenn Greenwald. Germán Aranda. Dimecres, 30 d'octubre de 2013.

Anglaterra. Carta oberta de la mare de Julian Assange al món. Christine Ann Assange. Resumen Latinoamericano. Dimecres, 29 de desembre de 2021.

El cas d'extradició d’Assange és un atac sense precedents a la llibertat de premsa. Per què llavors els mitjans de comunicació ho ignoren àmpliament? Patrick Cockburn. Investigaction. Dilluns, 12 d'octubre del 2020.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte