Apartat de l'Endolingüística.
Endolingüística, Ciència del segle XXI.
Noticias del mundo. Nova York. Dimarts, 14 de març de 1995.
Endolingüística, Ciència del segle XXI.
Seminari sobre «El Cervell Total o Introducció a la Endolingüística».
Així ha estat definida en diversos països per la premsa especialitzada.
Dos científics belgues vénen a Manhattan per impartir un Seminari extraordinari els propers dies 18 i 19 de març. Es tracta de Christiane Meulemans i Josef Elias.
El títol del seminari és El Cervell Total. Introducció a la Endolingüística. El més modern i científic en el domini de la lingüística. Aquest seminari consisteix en un accés sistèmic (és a dir, globalitzador pels codis binaris i ternaris del llenguatge) als dos subsistemes formats per les llengües llatines i les germàniques.
Resultat importantíssim del seminari, és l'estimulació del punt cerebral anomenat de Meulemans, on resideixen les capacitats creativa, artística i holística. Així s'obre la font enorme de coneixements que cada persona té, potencialment al seu interior.
Durant quinze hores d'intens treball, els Doctors Muelmans i Elies, despertaran l'adormit costat dret del cervell. El famós «punt de Meulemans».
Durant els estudis i en el transcurs de la vida, es desenvolupa l'àrea de Brocca, situada al costat esquerre del cervell. És una zona de pura memòria.
Els científics esmentats s'han especialitzat en despertar el costat dret del cervell, adormit per una educació massa enfocada en el desenvolupament del pur emmagatzematge de dades.
La metodologia derivada de l'Endolingüística, està fundada en una visió global i integrada del món, partint de diverses disciplines: neurologia, lingüística, antropologia, biologia i pedagogia.
Al despertar la ment d'una manera global, es produeix un estímul que condueix al cervell total.
No és, només, un nou mètode d'ensenyament d'idiomes, sinó una concepció del món que mostra la continuïtat en el funcionament i en l'estructura de les coses. Del sistema nerviós al sistema lingüístic, de l'estructura cel·lular (ADN o ARN) a l'estructura de la paraula, de la realitat física a la social.
Els científics belgues treballen amb les llengües com en una pantalla panoràmica.
Aquest seminari s'adreça a professionals de diverses disciplines i al públic en general.