Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Apartat de l'Endolingüística.

A la recerca de la parla anterior a la Torre de Babel.

Siglo 21. Dissabte, 14 de desembre del 1991. Societat.

A la recerca de la parla anterior a la Torre de Babel.

Christiane Meulemans i Josef Elias afirmen que l'estímul al «punt de Meulemans», situat en l'hemisferi dret del cervell, propicia la comprensió de diferents idiomes.

Fermín Ramírez.

Dos endolingüístics, Christiane Meulemans i Josef Elias, afirmen haver descobert una ciència que permet trobar la clau per obtenir «la clau del llenguatge universal». Això és, diu la doctora Meulemans, «com tornar al període anterior a la Torre de Babel». A aquesta ciència diuen endollenguatge i asseguren que aquesta «metafísica de la lingüística» permet mitjançant l'estímul al «punt de Meulemans» («el recurs del mètode»), trobar la clau per entendre diferents idiomes.

Originaris de Bèlgica i amb títols diversos obtinguts en diferents universitats europees, Christiane Meulemans i Josef Elías donaran avui i demà un curs intensiu d'introducció a l'endolingüística, de 9 a 15:30 hores, a l'hotel Calinda.

En entrevista, Christiane Meulemans refereix el començament d'aquesta disciplina: «Tot va començar com el meu pare, Josef Meulemans, metge, físic-matemàtic i neuròleg famós. Ell volia estar al corrent del que apareixia en la literatura mèdica de diferents països; però es va enfrontar a la barrera de l'idioma. Amb base en la seva àmplia formació va començar a buscar les claus que permetessin entendre diferents idiomes. Nosaltres hem continuat aquests estudis i hem arribat a la conclusió que en una paraula cal oblidar-se de la vocal i fixar l'atenció en la consonant que està formant en realitat la part profunda d'aquesta paraula; la vocal està només per pronunciar la paraula. Per exemple, els àrabs no escriuen la vocal, perquè en realitat el que és important és, justament, la consonant».

Josef Elías afegeix: «Endolingüística, ve del grec «endo», cap a l'interior, i llenguatge. Fins ara es creia que les llengües es formaven a l'atzar; però l'endolingüística ens permet conèixer com les consonants agredeixen al cervell i són la base per a la conformació dels idiomes. El cervell té dos hemisferis; o fins al final dels quaranta, època en què va començar a treballar molt seriosament en la neurologia el doctor Meulemans en la càtedra que tenia a la Universitat de Gant a Bèlgica, es creia que el punt essencial del llenguatge era l'anomenat de Brocca, situat a l'hemisferi esquerre del cervell».

«El doctor Meulemans va deduir, d'una manera molt simple, com gairebé sempre passa amb els grans troballes científiques: si tinc un ull esquerre, pel principi de simetria amb que està creat el cos, hi haurà un ull dret. Si tinc una orella esquerra tindré una dreta; llavors si tenia un punt que emmagatzemava llenguatge a l'hemisferi esquerre, era lògic que hi hagués un punt simètric que tingués funcions similars en el costat dret del cervell i que avui dia es diu punt de Meulemans. Partint d'aquesta observació s'ha avançat en la neurofisiologia i s'ha descobert que aquest punt té tres capacitats: aprehensió del llenguatge simple (en realitat, l'endollenguatge), capacitat musical i raonament holístic. Per la capacitat del cervell de copsar el llenguatge simple es pot desenvolupar la capacitat a partir dels binaris i ternaris que conformen les consonants en les paraules, entendre diferents idiomes d'un tronc comú».

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte