Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Una humanitat espiritualment evolucionada.

La labor del dissenyador social.

Planetes i satèl·lits.Agustí Chalaux (1911-2006) i Lluís Maria Xirinacs (1932-2007) ens van fer el present de dissenyar un model de societat, basat fonamentalment en una dependència molt gran de la tecnologia telemàtica, amb l’objectiu d’acabar amb la misèria material, la corrupció i els abusos de poder. Però hem de reconèixer que aquesta dependència de la telemàtica ens pot dur ràpidament cap a una tirania que esclavitzi la nostra raça humana, cosa que tampoc volien ni Chalaux, ni Xirinacs.

Tot i així, el present lloc web del Centre d’Estudis Joan Bardina és un homenatge a aquests dos dissenyadors socials que, amb el seu equip, varen treballar plegats per oferir-nos una alternativa al capitalisme i al comunisme, en els inquietants temps de la Guerra Freda. La noble labor del dissenyador social ha d’anar adaptant-se a les novetats que va rebent, a l’experiència viscuda i a la descoberta d’àmbits de la realitat fins aquell moment amagats, modificant així els plantejaments de partença.

El que expliquem aquí és una hipòtesi de treball de cap a on pot adreçar-se la nostra Humanitat, si aquesta es recondueix pel camí d'assolir el seu major grau d’evolució.

L’apocalipsi evitada.

Abans de relatar la hipòtesi d'una possible nova societat, abordarem el cas d'una profecia apocalíptica que sembla haver-se evitat.

El professor d’història Miguel Chasco Aranguren, de Madrid, va fer un estudi de l’obra completa del personatge que coneixem com a Nostradamus, afirmant una sèrie d’esdeveniments que, segons aquest, havien de succeir. Els esdeveniments haurien d’haver començat l’any 2023, doncs la interpretació de multitud d’aspectes astrològics del seu Almanac, en veritat correspondrien a aquest any. El relat de l’esmentat professor queda reflectit en tres dels seus llibres1.

Els fets descrits són relatius a una hipotètica Tercera Guerra Mundial on bàsicament tres blocs podrien haver-se enfrontat. Els encapçalats pels Estats Units d’Amèrica, la Federació Russa i la República Popular Xinesa.

El primer escenari bèl·lic consistiria en una invasió turca de Grècia el febrer del 2023, que rebria la seva contestació per part de Rússia en suport de Grècia i en contra de Turquia, iniciant les hostilitats a gran escala. De la successió d’enfrontaments i algun desastre natural posterior la població humana supervivent només arribaria entre un terç i una quarta part de la de l’inici de les hostilitats.

Però arriben les dates assenyalades i es produeix un terratrèmol al Sud de Turquia, que també afecta a Síria i al Kurdistan. Allò que havia de ser una guerra cada cop més devastadora, es converteix en un moviment de solidaritat cap a les víctimes del sisme, on hi acudeixen rescatistes humans i cànids de totes les parts del Món.

Davant l’eficiència en salvar vides humanes dels gossos ensinistrats, el President de Turquia Erdogan decideix que aquells cànids no han de tornar a casa seva en els compartiments de l’equipatge, sinó en avions noliejats a Turquia, en seients de passatge al costat dels seus companys humans.

Sembla ser, doncs, que la línia del temps prevista per Nostradamus mitjançant la interpretació del professor Miguel Chasco ha quedat alterada. D’alguna manera o altra, aquesta previsió apocalíptica s’ha evitat. És possible que alguna mena de consciència estigui provocant o fent provocar alteracions puntuals en el temps cronològic de la Humanitat del nostre planeta amb l’objectiu d’evitar una i altra vegada un escenari apocalíptic?

No estem sols, ni mai ho hem estat.

Segons la part darrera de la Història Exopolítica del bloguer xilè Xentor Xentinel, hi hauria una mena de guerra temporal per a determinar el destí de la nostra Humanitat dins d’aquest experiment anomenat planeta Terra.

Stewart Swerdlow és un dels insiders que afirma haver participat en l’anomenat Projecte Montauk, suposadament connectat amb l’experiment Filadelfia. També afirma haver viatjat en el temps cronològic i informa de suposades races alienígenes que han visitat el nostre planeta en els temps moderns.

Swerdlow diu que la majoria de races visitants investiguen en ciència i tecnologia. Hi hauria alguna raça exploradora que funcionaria com els aborígens, en simbiosi amb la Natura però sense transformar-la excessivament. Segons Swerdlow, es dona un cas d'una raça aborigen que viatjaria en naus d’una altra raça científico-tecnològica2. Aquesta relació serviria per que aquestes dues races puguin convèncer els aborígens d’un planeta verge que aquells visiten per a que aquests acceptin formalitzar l'adhesió de la raça intel·ligent i del planeta visitats a l'aliança interplanetària dels visitants. I després hi hauria races que exploren l’espiritualitat, de les quals Swerdlow gairebé no en parla.

Per tant, si donem per bona aquesta informació, tindríem tres maneres de funcionar com a raça intel·ligent: aborigen, científico-tecnològica i espiritual. Les races més evolucionades en l’àmbit espiritual podrien suposadament exercir d’àrbitres en les relacions entre les altres.

Hipòtesi d’una Humanitat espiritual.

Quines podrien ser les característiques d’una Humanitat espiritualment evolucionada?

La primera, una coneixença exhaustiva de com evolucionen les ànimes i de les lleis de la causa i l’efecte. Una mena de component ideològic que impregnaria tota la societat i estaria inserit a dins del seu Inconscient Col·lectiu (IC).

La segona, una plena capacitat intuïtiva i creativa de cadascun dels individus. Capacitats que residirien no en artefactes, aparells o pròtesis, característics de les races científico-tecnològiques, sinó que serien capacitats a disposició de la ment o l’ànima de cada individu.

La tercera, que estaria inspirada per la primera i esmenaria la segona, seria una Humanitat ètica. Cada individu de la societat actuaria pel bé major de les parts implicades en cada acció.

Des de la perspectiva dels impulsors d'allò que coneixem com Intel·ligència Artificial (IA) s'arriba a afirmar que cada cop més els éssers humans som prescindibles dins de l'estructura social actual. Contràriament, dins d'una humanitat espiritualment evolucionada resultaria que les éssers humans seríem el principal actiu de la societat.

Els dissenyadors socials acostumen a aspirar a l’assoliment d’una mena de Paradís en la Terra, ja sigui mitjançant un canvi d’estructures socials o bé per un relleu de la classe dirigent. Però una societat amb un baix nivell espiritual, creatiu, intuïtiu i ètic no pot pretendre que els dirigents, que venen d’un poble amb un nivell baix, proporcionin al poble, des de dalt, aquest anhelat Paradís en la Terra.

Més aviat el Paradís en la Terra o nova Edat d’Or pot vindre per una multitud de persones despertes i evolucionades disposades a ajudar al pròxim en allò que aquest necessita.

Mentrestant no assolim aquesta fita preuada, és previsible que, mentre el poble continuï tenint un nivell de consciència baix, la política representada per uns dirigents  de nivell de consciència baix sigui previsiblement decebedora. Només augmentant el nivell de consciència del poble farem que els dirigents, que provenen del mateix poble, estiguin cada cop més a l’altura de les circumstàncies dels seus representats.

Preneu-vos aquest escrit com una hipòtesi de treball pendent de demostrar o, si voleu, com una rondalla imaginativa d’aquelles que s’explicaven a la vora del foc.

Brauli Tamarit Tamarit.
Primera publicació: Diumenge, 12 de novembre del 2023.
Darrera versió: Dimarts, 16 de gener del 2024.


Notes:

1 L'edició castellana digital d'aquests tres llibres, agrupats sota la «Colección fin de los tiempos» («Col·lecció fi dels temps») està formada per:

  1. El rapto de Europa. El inicio de la III Guerra Mundial (El rapte d'Europa. L'inici de la III Guerra Mundial). César D. M. Sumadartson (pseudònim). Editorial Círculo Rojo.
  2. El almanaque de 2023. Crónica del primer año de la III Guerra Mundial (L'almanac del 2023. Crònica del primer any de la III Guerra Mundial). Miguel Chasco Aranguren. Editorial Círculo Rojo.
  3. El canto del cisne. Las centurias I, II y III de Nostradamus (El cant del cigne. Les centúries I, II i III de Nostradamus). Miguel Chasco Aranguren. «César D. M. Sumadartson». Editorial Círculo Rojo.

2 Segons Stewart Swerdlow, la suposada raça intel·ligent científico-tecnològica que utilitza a una altra suposada raça intel·ligent aborigen per assolir aliances amb aborígens de nous planetes verges seria la dels anomenats taucetians.


Enllaços relacionats:

Història Exopolítica del Segle 20. Xentor Xentinel.

Un nou moviment recorre el Món. Brauli Tamarit Tamarit.

La independència de la Terra. Brauli Tamarit Tamarit.

El camí estret entre els dos abismes. Brauli Tamarit Tamarit.

Món alternatiu. Lluís Maria Xirinacs.

Brian Weiss: «Som ànimes i anem de cos en cos». El Periódico de Catalunya. Dimecres, 21 de gener del 2009.

El testimoni d'Evelyn segons el Dr. Brian Weiss.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte