Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Accés al primer Parlament de Catalunya. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Vicent Enrique Tarancón. Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Diumenge, 24 de desembre del 1978. Pàgina 10.

L'esclat de Jesús.

Crist predicant.«L'ajagué en una menjadora perquè no tenien lloc a l'hostal.»

Que trobi el seu lloc en la nova societat el nen que en la seva feblesa ha de menester un 1979, any de la infància, per a protegir-se de l'egoisme de l'adult.

Que trobi el seu lloc en la societat la dona, que afalagada pels partits amb fins electorals és, com sempre, menystinguda en les lleis, en la Constitució, en l'Estatut, en la pràctica social, en la política.

Que trobi el seu lloc en la societat l'obrer sense feina, la nova classe oprimida, que comença de ser odiat fins i tot a casa seva perquè no contribueix a les despeses familiars; que se sent frustrat i inútil en la vida.

Que trobi el seu lloc l'home carregat d'anys que és pobre perquè ha volgut treballar tota la vida, que cobra unes pensions de vergonya i no troba qui li vulgui donar una feina que encara pot fer.

Que trobi el seu lloc l'homosexual, la prostituta, la lesbiana, el fill il·legítim i la mare soltera, aquell qui es masturba i tots els qui tenen la dissort de sofrir una amor que va més enllà dels costums establerts.

Que trobi el seu lloc el pobre, el mancat d'educació, d'habitatge, de relacions, de comunicacions, el qui viu en barris massa densos, enmig de la humitat, amb massa soroll, amb fred, amb calor, amb inundacions, el qui viu rellogat o en una barraca.

Que trobi el seu lloc l'alcohòlic, el jugador, el drogaddicte, l'obsessionat per la velocitat, pel futbol, pel luxe, pels diners, pel sexe, per la moda, el presoner del consumisme.

Que trobi el seu lloc el creient no catòlic de tantes confessions religioses marginades al nostre país, l'agnòstic i l'ateu.

Que trobi el seu lloc el qui parla un idioma no castellà, el català, el basc, el gallec, l'euskera, el bable, l'aranès, la fabla aragonesa; que trobin el seu lloc els gitanos, els homes de color, els immigrats laborals, els exiliats polítics.

Que trobin el seu lloc els sindicats i els partits polítics minoritaris i els independents sistemàticament bandejats pels partits més poderosos; que trobin el seu espai les associacions de veïns, de les joventut, les associacions culturals, les assemblees de barri, de municipi o de comarca i la nostra estimada Assemblea de Catalunya.

Que trobi el seu lloc el desesperat que es vol suïcidar, el malalt abandonat, el subnormal sense cap dret, el minusvàlid, el boig, el delinqüent, el detingut, el torturat, l'empresonat, l'ex-pres.

Que trobi el seu lloc la comarca subdesenvolupada, mal informada, mal administrada, mal comunicada i aquell llunyà tercer món on es mor de fam, de malaltia, d'incultura, de misèria per tal  que nosaltres ens podem permetre tota mena de capricis.

Que trobi el seu lloc la natura turmentada per l'home totpoderós, l'aire brut de fum, l'aigua bruta de claveguera, la terra bruta d'escombraries.

Perquè tot això és Jesús avui.

Lluís M. Xirinacs.

Accés al primer Parlament de Catalunya. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Vicent Enrique Tarancón. Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte