Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Canvi de fons al Col·legi de Psicòlegs.

Vilaweb. Logotip.Vilaweb. Dilluns, 4 de juny del 2018. 22h.

Societat.

Canvi de fons al Col·legi de Psicòlegs.

La candidatura Psi·R – Un Col·legi per la República se sent decebuda amb la junta del col·legi actual per la manca de compromís amb els moments que viu el país.

Susanna Barreda, a l'esquerra, i Dolors Marin, a la dreta.
Susanna Barreda, a l'esquerra, i Dolors Marin, a la dreta.

Per: Redacció.

Els psicòlegs col·legiats catalans fan una aportació econòmica anual de gairebé 600.000 euros al Consell General de la Psicologia d’Espanya i, tanmateix, no reben gairebé cap servei en canvi. Perquè s’acabi aquesta situació un grup de psicòlegs s’ha organitzat i es presentarà a les eleccions del dia 12 de juny a la presidència del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya (COPC). Anuncien que si les guanyen emprendran la via de la desobediència i no pagaran la quota al consell espanyol.

Aquesta llista –anomenada candidatura Psi·R – Un Col·legi per la República– es presenta com un projecte innovador i amb una missió clara: que el COPC treballi pels interessos de la professió, vetlli pels seus professionals i assumeixi el compromís de ser una eina social útil per a Catalunya. La cap de llista, Dolors Marín, explica: «Ara ens sentim menystinguts, la nostra candidatura té consciència de país i vol canviar la situació actual».

Un dels noms que més es destaquen en la candidatura és el de Susanna Barreda, muller de l’ex-president de l’ANC Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real d’ençà del 16 d’octubre del 2017, que s’hi presenta per a la cinquena vocalia, conjuntament amb moltes més dones. De fet, una de les característiques de la candidatura és la gran presència de dones: dels deu càrrecs a ocupar, en vuit hi opten dones.

La candidatura Psi·R està decebuda amb la junta de govern actual: «S’ha imposat la visió que si et mantens sense fer res ets imparcial. Però és que no fer res i cercar la neutralitat també és prendre posició». Susanna Barreda denuncia que el col·legi no hagi fet cap acte ni hagi demostrat gens de suport, no solament als presos, sinó tampoc als afectats per la repressió i la vulneració de drets que hi ha hagut aquests darrers mesos a Catalunya.

També reclamen més llibertat per a poder parlar de política. Dolors Marín diu: «Ens agradaria que es pogués parlar de política obertament i que tot es pogués discutir. La junta de govern actual criminalitza que es parli de política. Hem d’aconseguir que les juntes s’obrin als col·legiats i siguin representatives d’allò que vol la gent». Marín està decidida a mobilitzar el màxim nombre de psicòlegs col·legiats, perquè en les últimes eleccions al COPC només van votar un 10%. «S’ha de mobilitzar més el col·lectiu de professionals, fer-los participar més i que no deleguin la gestió del col·legi a unes persones que administren les coses de la mateixa manera des de fa temps».

Que la República i tot allò que significa, quant a drets civils i socials, entri en el marc mental de les juntes dels col·legis de professionals és un dels objectius del projecte Professionals per la República, creat per l’ANC. Segons Marín, ja hi ha converses perquè la idea d’aquesta candidatura es repeteixi en més col·legis de professionals.

Enllaç a l’article original en català:

https://www.vilaweb.cat/noticies/un-grup-de-psicolegs-es-planta-per-la-republica/


Enllaços relacionats:

Silencis còmplices. Bloc AlfDuranCorner.com. Alfons Durán Pich.

#NovullpagarConsejo. Albert Vidal i Raventós.

Ens plantem dins del Col·legi de Psicologia. Dolors Marín, Albert Vidal i Joan Francesc Serra, psicòlegs.

Dolors Marin: «El que hem viscut junts ens ha fet més forts».

Un Col·legi per la República: la sectorial de Psicòlegs de l’Assemblea, preparada per presidir el Col·legi de Psicòlegs. Assemblea Nacional Catalana.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte