Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Ens plantem dins del Col·legi de Psicologia.

El Punt Avui. Logotip.El Punt Avui+. Diumenge, 17 de juny de 2018.

Opinió. Tribuna.

Ens plantem dins del Col·legi de Psicologia.
Dolors Marín, Albert Vidal i Joan Francesc Serra, psicòlegs.

Psicòlegs per la República. Logotip.El 28 de gener d’enguany publicàvem en aquest mateix mitjà un article titulat «Els Psicòlegs ens Plantem». Anunciàvem un acte de sobirania, impulsat des de la sectorial de psicòlegs de l’ANC, en què es demanava al nostre col·legi professional que no ens cobrés el rebut de la quota al Consejo General de la Psicología de España. Una acció simbòlica que anava associada a una crítica a la junta de govern del col·legi, per la seva manca de compromís amb el país i la seva gent en vista de les càrregues policials de l’1-O, l’aplicació del 155 i l’empresonament i exili del nostre govern.

Ha passat mig any, i continuem plantats. Però aquest cop dins del col·legi. Un esdeveniment imprevist va ser la posterior convocatòria electoral, que ens va dur a l’oportunitat de participar en les eleccions de la junta de govern. Hi hem concorregut, ajudant a construir una candidatura republicana, Psi·R. Ha estat un projecte engrescador, que hem compartit amb molta altra gent. Amb les deu persones que hem conformat la candidatura, i amb tota una xarxa de suport al voltant que ha fet possible tirar-ho endavant. Els resultats electorals han estat notables, encara que insuficients per governar. Ens han situat com a segona força en el conjunt de Catalunya, i primera a Girona.

En tot aquest recorregut hem crescut internament, teixint una bona xarxa de treball de psicòlogues i psicòlegs afins al moviment, i hem desenvolupat un programa de govern amb visió ·R. Sempre amb la perspectiva de construir un Col·legi de Psicologia per la República, implicat socialment, i capaç de vetllar pels interessos professionals sense les limitacions del marc administratiu actual, que mantenen la nostra professió en un desgavell i precarietats inadmissibles.

També hem crescut externament, creant un projecte ·R compartit amb professionals de diferents àmbits: arquitectura, informàtica, treball social, logopedes, enginyeries, etc., en el marc de l’ANC. Un espai de Professionals per la República que ens permetrà caminar plegats cap a un nou model d’organitzacions professionals en què predomini el foment en la creació, la facultat d’autoregulació, la llibertat d’afiliació i el respecte per una actuació independent i descentralitzada. Com a psicòlogues i psicòlegs, hi continuarem al capdavant.

I ara toca continuar plantats, però aquest cop des de dins del col·legi. Tenim davant una nova junta de govern, que pot obrir oportunitats de diàleg i col·laboració. I tenim un projecte ampli. Que implica mantenir la campanya contra la quota del Consejo, però que va molt més enllà. Tenim molt a dir, i molt per fer. Si ets psicòleg o psicòloga i vols participar-hi, posa’t en contacte amb nosaltres: info@republicapsi.cat

Enllaç de l'article original en català:

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/1414536-ens-plantem-dins-del-col-legi-de-psicologia.html


Enllaços relacionats:

Silencis còmplices. Bloc AlfDuranCorner.com. Alfons Durán Pich.

#NovullpagarConsejo. Albert Vidal i Raventós.

Dolors Marin: «El que hem viscut junts ens ha fet més forts».

Canvi de fons al Col·legi de Psicòlegs. Vilaweb.

Un Col·legi per la República: la sectorial de Psicòlegs de l’Assemblea, preparada per presidir el Col·legi de Psicòlegs. Assemblea Nacional Catalana.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte