Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Portar el tren fins la Seu i Andorra costaria 500 milions.

Segre. Logotip.Segre. Dimecres, 3 d’agost del 2022. Pàgina 10.

Comarques.

Comunicacions. Ferrocarrils.

Portar el tren fins la Seu i Andorra costaria 500 milions.

Un estudi calcula que transportaria 7.500 passatgers al dia. La previsió és que la línia enllaci la Cerdanya amb el Principat.

C. Sans.

Imatge d'arxiu de l'estació de tren de Puigcerdà.
Imatge d'arxiu de l'estació de tren de Puigcerdà.

La Seu. AndRail, la plataforma per al ferrocarril a Andorra, estima que la inversió per portar el tren a la Seu i al Principat (enllaçant amb la línia R-3, que uneix la Cerdanya i Barcelona) ascendiria a 500 milions, tenint en compte un pla d’infraestructures del transport de la Generalitat del 2006. L’entitat augura que aquesta infraestructura podria ser una realitat el 2030. El seu portaveu, Sebastià Mijares, va condicionar aquesta previsió al fet que «el calendari polític no interfereixi» i va calcular que les obres durarien un màxim de 5 anys.

Paral·lelament, un estudi que es va fer públic ahir calcula que aquesta línia de tren transportaria uns 7.450 viatgers al dia amb freqüències cada hora. La proposta la va presentar la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, liderada per l’enginyer industrial Pau Noy, que va elevar la inversió per a aquesta actuació fins als 606 milions. Va considerar el projecte com «viable i necessari» per millorar la mobilitat amb el Principat, que rep «milions de visitants cada any». Permetria cobrir el trajecte entre la Seu i Andorra en 14 minuts i el viatge del Principat a Barcelona seria de 2 hores i 34 minuts. Noy, que ha dut a terme l’estudi a partir de models de comportament de la demanda en altres estacions, va defensar aquest transport, que «redueix a zero» les emissions, ajuda a disminuir «pràcticament a zero» la sinistralitat i «garanteix un accés sense embussos».

Estudi de viabilitat.

Per la seua part, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha licitat un estudi que haurà de determinar la viabilitat de construir una línia de tren que uneixi Alp amb la Seu i Andorra. La Generalitat de Catalunya preveu adjudicar-ne la redacció al mes d’octubre vinent.

Línia Alp-Andorra.

La Generalitat impulsa un estudi per analitzar la viabilitat d’una línia de tren que uneixi Alp (Cerdanya), la Seu i Andorra. Aquesta enllaçaria amb l’actual R-3, que connecta la Cerdanya amb Barcelona.

Inversió i trajecte.

Entitats calculen que el projecte costaria entre 500 i 606 milions. El trajecte entre Barcelona i el Principat seria de només 2 hores i 54 minuts.


Enllaços relacionats:

Confuci, l’AP-7 i aquells trens de la Costa Brava. El Periódico de Catalunya. Xavier Carmaniu Mainadé. Dijous, 9 de juny del 2022.

Tallen la carretera de Granyena al Cogul per reclamar l'Eix Transversal de Ponent. Nació Lleida. Diumenge, 17 d'abril de 2022.

Tallen la carretera de Granyena de les Garrigues al Cogul per reclamar l'Eix Transversal de Ponent. Lleida.com. Dissabte, 16 d’abril del 2022.

Via lliure a dues noves línies ferroviàries que no toquen Barcelona. El País. Francesc Arroyo. Dijous, 29 de novembre del 2007.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte