Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Principis de la propaganda segons Goebbels.

Compartim la llista dels onze principis de la propaganda segons Joseph Goebbels, no perquè els apliqueu als vostres semblants, sinó perquè pugueu indentificar la seva aplicació amb més facilitat per part de certes persones per tal de poder neutralitzar els enganys a què aquestes mateixes persones ens intenten sotmetre.

En l'anomenada societat de la informació, vivim precisament en una major desinformació i confusió. De vegades és difícil distingir entre veritat i mentida, ens calen dades que no tenim per separar l'una de l'altra i necessitem esperar un temps per saber si una font informativa és o no de confiança.

Equip del Centre d'Estudis Joan Bardina.
Dissabte, 2 de juny del 2018.


Principis de la propaganda segons Goebbels.

Paul Joseph Goebbels (1897 - 1945 (?)).Dr. Paul Joseph Goebbels (1897 - 1945 (?)) Va ser el ministre de propaganda del govern d'Adolf Hitler (en alemany Propagandaministerium) a l'Alemanya Nazi. Va ser una figura clau del règim, conegut per les seves dots retòriques i la seva capacitat persuasiva. Va promoure la depuració dels ambients culturals i la més extensa difusió dels mites nazis. Es va suïcidar després de fer enverinar la seva dona i els seus sis fills. Una famosa cita de Goebbels, repetida avui en dia amb profusió: «Una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat».

 1. Principi de simplificació i de l'enemic únic. Adoptar una única idea, un únic símbol. Individualitzar a l'adversari en un únic enemic.
 2. Principi del mètode de contagi. Reunir diversos adversaris en una sola categoria o individu. Els adversaris han de constituir-se en suma individualitzada.
 3. Principi de la transposició. Carregar sobre l'adversari les pròpies errades o defectes, responent l'atac amb l'atac. «Si no pots negar les males notícies, inventa altres que les distreguin».
 4. Principi de l'exageració i desfiguració. Converteix qualsevol anècdota, per petita que sigui, en amenaça greu.
 5. Principi de la vulgarització. «Tota propaganda ha de ser popular, adaptant el seu nivell al menys intel·ligent dels individus als quals va dirigida. Com més gran sigui la massa a convèncer, més petit ha de ser l'esforç mental a realitzar. La capacitat receptiva de les masses és limitada i la seva comprensió escassa; a més, tenen gran facilitat per oblidar».
 6. Principi d'orquestració. «La propaganda ha de limitar-se a un nombre petit d'idees i repetir-les incansablement, presentar-les una vegada i una altra des de diferents perspectives, però sempre convergint sobre el mateix concepte. Sense fissures ni dubtes». D'aquí ve també la famosa frase: «Si una mentida es repeteix suficientment, acaba per convertir-se en veritat».
 7. Principi de renovació. Cal emetre constantment informacions i arguments nous a un ritme tal que, quan l’adversari respongui, el públic estigui ja interessat en una altra cosa. Les respostes de l’adversari mai no han de poder contrarestar el nivell creixent d'acusacions.
 8. Principi de la versemblança. Construir arguments a partir de fonts diverses, a través dels anomenats globus sondes o d'informacions fragmentàries.
 9. Principi de la silenciació. Fer callar les qüestions sobre les quals no es tenen arguments i dissimular les notícies que afavoreixen l’adversari, també contraprogramant amb l'ajuda de mitjans de comunicació afins.
 10. Principi de la transfusió. Per regla general, la propaganda opera sempre a partir d'un substrat preexistent, ja sigui una mitologia nacional o un complex d'odis i prejudicis tradicionals. Es tracta de difondre arguments que puguin arrelar en actituds primitives.
 11. Principi de la unanimitat. Arribar a convèncer molta gent que pensa «com tothom», creant una falsa impressió d'unanimitat.

Enllaç de l'article original en castellà:

http://www.elartedelaestrategia.com/principios_de_la_propaganda_segun_goebbels.html


Enllaços relacionats:

El que és evident és el que ningú veu fins que algú ho explica amb claredat: Les 10 estratègies de la manipulació mediàtica.

Les 25 regles de la desinformació (manual polític per amagar la veritat).

La tupinada no és democràcia. Els riscos del vot electrònic.

La tupinada no és democràcia. La Universitat de Stanford confirma el frau electoral demòcrata.

La tupinada no és democràcia. Frau en el Referèndum d'Escòcia, el «com» i el «perquè».

No mataràs. No mataré. Pepe Beúnza.

Cal que Occident faci les paus amb Rússia. Brauli Tamarit Tamarit.

Rafael Poch: «A Ucraïna, occident és culpable». Vilaweb. Dijous, 3 de febrer del 2022.

Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catàstrofe d'Ucraïna. Rússia i Occident.

General Wesley Clark: Pla dels Estats Units d'envair 7 països en 5 anys.

Eduardo Galeano s’adhereix a la Marxa Mundial per la pau i la no violència.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte