Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Una casa alemanya desenvolupa un producte efectiu contra la Xylella.

La Opinión de Málaga. Logotip.La Opinión de Málaga. Diumenge, 6 de maig del 2018.

Agricultura.

Una casa alemanya desenvolupa un producte efectiu contra la Xylella.

Els responsables de l'entitat asseguren que els resultats són immediats, obtenint brots verds en tan sols cinc setmanes en oliveres malaltes a la regió d’Apúlia, Itàlia.

Carlos Casado. 6-5-2018. 19h31'.

Aplicació del producte en una olivera d'Apúlia, a Itàlia. Foto: La Opinión de Málaga.
Aplicació del producte en una olivera d’Apúlia, a Itàlia. Foto: La Opinión de Málaga.

Claus:

Elaborat a base de nano argent. El producte no és tòxic, per la qual cosa després de la seva aplicació en el conreu afectat per la Xylella fastidiosa no cal establir un termini de seguretat.

La casa alemanya és pionera en la seva aplicació. B+H Solutions GmbH és pionera en l'ús d'aquesta tecnologia a la pagesia. Tan sols amb un litre hom pot arribar a tractar una hectàrea de terreny, encara que la quantitat ha d'augmentar-se si la malaltia ja és palpable.

L'entitat apunta que no volen escoltar-los. La companyia assegura que a Espanya encara no creuen que existeixi un producte que pugui actuar contra el bacteri eliminant-lo.

Estan desenvolupant estudis sobretot a Costa d'Ivori.

La casa alemanya també està fent treballs contra el bacteri Xanthomonas mangiferaeindicae que afecta al mango. Provoca una malaltia vascular en la planta i el producte desenvolupat per B+H Solutions GmbH és capaç de curar-la.

Són pioners en l'aplicació de la nanotecnologia a la pagesia.

El bacteri Xylella fastidiosa ha arribat recentment a Andalusia. En concret, es va detectar fa alguns dies en tres plantes ornamentals d'un viver a El Ejido, a Almeria. Malgrat que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Desenvolupament Rural de la Junta assegura que es tracta d'un cas aïllat, és cert que les actuacions de prevenció s'estan extremant per a evitar nous casos en conreus de la regió.

Una sèrie de mesures que vénen impulsades pel fet que els propis experts en la matèria assenyalen que, de localitzar-se el bacteri en algun tipus de planta, encara que principalment es tem per les oliveres, no es coneix en l'actualitat cap cura perquè el terreny afectat pugui recuperar-se dels danys ocasionats.

No obstant això, la casa alemanya B+H Solutions GmbH ha desenvolupat un producte a base de nano argent que asseguren és efectiu contra la Xylella fastidiosa i també contra qualsevol bacteri que pugui localitzar-se en un conreu. En aquest sentit, les recerques per assolir aquesta opció es van iniciar fa ja 13 anys per part de professionals que integren la companyia.

Des de 2015 l'entitat treballa de manera particular, encara que compta amb el suport del Ministeri d'Economia i Tecnologia d'Alemanya, en oliveres afectades per la Xylella fastidiosa a la regió d’Apúlia, Itàlia. En aquest emplaçament, injecten el producte en el tronc de l'olivera malalta, recuperant el 100% dels arbres totalment secs en els quals s'ha actuat, creixent fins i tot de manera més sana i amb expectatives de major producció en el futur, segons va assenyalar un dels gerents de la signatura, Elmar Buder, que a més va explicar que els primers brots verds es van donar en tot just cinc setmanes.

Així mateix, el responsable de l'empresa assegura que l'arribada de la Xylella fastidiosa a les oliveres italianes no es va produir de manera natural, sinó que van ser els interessos privats els que van provocar la seva aparició, doncs assenyala que la seva intenció era comptar amb superfície per a la realització d'obres com a centres de turisme.

Com a mesura preventiva, la injecció en el tronc de l’esmentat producte únicament ha de realitzar-se en petites quantitats. D'aquesta manera, B+H Solutions GmbH és una entitat pionera en l'aplicació de la nanotecnologia a la pagesia. Només es necessita un litre del producte per a tractar fins una hectàrea de terreny.

Això sí, si la planta es troba malalta caldria augmentar la dosi i si aconsegueix eliminar els insectes vectors, assegura que l'arbre es cura totalment, protegint-lo així mateix de cara al futur. Igualment, el producte no arriba a exterminar a certs insectes que sí que actuen de manera positiva contra la Xylella i, a més, no és tòxic, per la qual cosa no cal establir terminis de seguretat després de la seva aplicació.

Mostrant el producte que permet guarir els conreus de la Xylella fastidiosa. Foto: La Opinión de Málaga.
Mostrant el producte que permet guarir els conreus de la Xylella fastidiosa. Foto: La Opinión de Málaga.

«A Espanya no es creuen que existeixi un producte que actuï contra el bacteri de manera integral», assenyala el representant de la casa alemanya al país, José Juan Guzmán, que recalca que diàriament ofereixen a les administracions possibles solucions al problema de la Xylella, la qual cosa resulta perjudicial a l'hora d'oferir-los un element que sí que és efectiu realment en els conreus.

Guzmán també posa l'accent que «no hi ha res millor en el mercat», doncs explica que el producte «revoluciona l'agricultura, perquè possibilita que no calgui utilitzar fungicides en els conreus i a més és molt econòmic: un litre únicament costa 60 euros».

Igualment, la casa B+H Solutions GmbH alerta que, de donar-se la Xylella fastidiosa en un conreu, la seva extensió seria molt ràpida, tant que asseguren que, si fa bon temps, el bacteri pot avançar fins a 20 quilòmetres en tan sols una setmana. Així mateix, apunten que no es detecta fins passats tres anys, per la qual cosa consideren fonamental el tractament preventiu.

L'entitat ja es troba treballant un total de 120 països de tot el món, lluitant contra diferents bacteris que afecten els conreus. També a la província de Màlaga, on està aplicant el seu producte contra els bacteris en conreus de municipis com Vélez-Màlaga, Frigiliana, Macharaviaya i Ronda.

@ccasadob

Web de B+H Solutions GmbH:

https://www.bh-solutions.eu/

Enllaç de l'article original en castellà:

https://www.laopiniondemalaga.es/municipios/2018/05/06/firma-alemana-desarrolla-producto-efectivo/1004967.html


Enllaços relacionats:

El Capital disfressat de ciència. Joserra Olarieta. SomLoQueSembrem. La Directa.

Detecten cocaïna, fàrmacs i plaguicides en crustacis de rius britànics. Canal 3/24. Xavier Duran.

L'estació de tractament d'aigua d’Iznájar doblarà la seva capacitat. El Día de Córdoba.

Part de la població de la capital beurà aigua sense gust a clor. El Periòdic d'Andorra.

Sí a les medicines tradicionals i complementàries en la sanitat pública. Tu pagues, tu decideixes. La Dolça Revolució de les plantes medicinals.

Jordi Munnshe entrevista a Almudena Ramón Cueto, pionera de la regeneració neural per glia envoltant olfactòria.

Richard J. Roberts: «El fàrmac que cura del tot no és rendible».

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte