Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

El CNI va facilitar l'espionatge massiu dels EUA a Espanya.

El Mundo. Logotip.El Mundo. Dimecres, 30 d'octubre de 2013.

Espionatge Exclusiva de «El Mundo».

El CNI va facilitar l'espionatge massiu dels EUA a Espanya.

  • El document secret classifica la cooperació dels països en quatre nivells.
  • Espanya forma part d'un segon grup, el de «cooperació centrada».

Document «Sharing computer network operations cryptologic information with foreign partners». El Mundo.
Document «Sharing computer network operations cryptologic information with foreign partners». El Mundo.

Glenn Greenwald. Rio de Janeiro.
Germán Aranda. Rio de Janeiro.
30-10-2013. 6h55' hores.

La intrusió del Servei d'Intel·ligència nord-americana en la vida quotidiana de milions d'espanyols va ser més fruit de la cooperació entre els dos països que d'un abús de poder nord-americà. Els serveis d'Intel·ligència espanyols no només coneixien el treball de l'Agència Nacional de Seguretat nord-americana (NSA, en les seves sigles en anglès), sinó que a més li facilitaven les seves tasques, segons mostren diversos documents filtrats per Edward Snowden, als quals EL MUNDO ha tingut accés en exclusiva.

Els nous documents de Snowden mostren ara com els serveis secrets nord-americans compten amb la col·laboració de diferents països –entre ells, Espanya en un lloc destacat–, per accedir a «la informació d'Intel·ligència, incloent les metadades».

El document secret i oficial de la NSA titulat Sharing computer network operations cryptologic information with foreign partners (Compartint informació de computació i criptologia operacional amb companys estrangers) classifica la cooperació dels països en quatre nivells.

Espanya forma part d'un segon grup, el de «cooperació centrada», al costat d'altres 19 països, tots ells europeus amb excepció del Japó i Corea del Sud. Segons el document, la NSA «ha d'avaluar acuradament qualsevol cooperació amb els països d'aquest grup, amb l’objectiu d'aplicar un criteri consistent per al benefici net dels interessos nord-americans».

«Els països d'aquest nivell no han de tenir programes de CNA (atacs de computació en xarxa) contra els Estats Units o els seus interessos (...), han de ser aliats segurs i han de ser capaços de protegir la informació classificada pels Estats Units», completa l'informe. Adverteix, però, que aquests països «poden recollir intel·ligència contra els Estats Units mitjançant CNE (Explotació de computació en xarxa) i per aquesta raó compartir CNE i CND (Defensa de Computació en Xarxa) pot de vegades suposar clars riscos». I avisa, finalment, que «els aliats que suposin aquests riscos requereixen una consideració especial abans que qualsevol cooperació sigui aprovada».

El document explica cada passa de les operacions, emmarcada en un pla d'«orientació en cooperació estrangera en operacions de computació en xarxa», dins el «Director d'Intel·ligència Central (DCI)». S'expliquen els diferents tipus d'operacions de computació en xarxa (CNO), les «aptituds i informacions» seran compartides entre els Estats Units i els països aliats a la seva política d'espionatge.

Dit d'una altra manera, el Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol –mai no esmentat en els documents, però responsable de la Intel·ligència espanyola– hauria permès i/o ajudat a la primera potència mundial a intervenir aquests 60 milions de trucades telefòniques dels passats desembre i gener, mostrades en la primera publicació d'aquest diari dels documents de Snowden, violant d'aquesta manera el dret a la intimitat dels afectats.

Enllaç de l'article original en castellà:

http://www.elmundo.es/espana/2013/10/30/5270985d63fd3d7d778b4576.html


Enllaços relacionats:

William Binney: «Nixon espiava uns milers de persones, ara són centenars de milions». Ara. Enric Borràs. Diumenge, 23 d’octubre del 2016.

Tirania telemàtica o estat de dret.

Petita història de la moneda.

El Capitalisme Comunitari.

Una eina per construir la pau.

La moneda i la constitució.

El Servei Secret rus compra màquines d'escriure per temor a filtracions com en el «cas Snowden». ABC. Dijous, 11 de juliol del 2013.

Entendre els perills de la directiva europea sobre copyright. Pangea Internet Solidari.

Adam Alter: «L'addicció a les pantalles avança silenciosa». El País. Dimecres, 25 d'abril del 2018.

General Wesley Clark: Pla d'Estats Units d'envair 7 països en 5 anys.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte