Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Descoberts abundants jaciments de petroli a la Xina.

Banquer del Monopoly amb una metralleta.Com va dir Lluís Maria Xirinacs: «Tot imperialisme aspira al monopoli de les matèries primeres». L'ambició dels banquers petroliers majoritàriament estatunidencs per aconseguir el monopoli del control de la producció de petroli en el Món els van portar a llençar tres guerres contra Rússia, que al seu torn controlava els abundants jaciments de cru del Baku: La guerra russa-japonesa del 1904-1905, la Primera Guerra Mundial i la Segona Guerra Mundial.

Aquests mateixos plutòcrates van intentar apoderar-se del govern del Kremlin quan van aconseguir que Borin Yeltsin dimitís del seu càrrec, però l'expert econòmic i informàtic Martin Armstrong va vaticinar anticipadament el crack de la Borsa de Moscou, la qual cosa va posar en guàrdia a Vladimir Putin, cap del KGB, que va intervindre per a evitar la maniobra. Posteriorment, la Federació Russa de Putin i la Standard Oil de Rockefeller van arribar a un acord per a repartir-se a parts iguals l'explotació dels jaciments del Baku, resolent un segle d'enfrontaments.

Executiu amb maleta amb la bandera xinesa continental al fons.En les notícies que vénen a continuació, ens informen que la Xina ha descobert diferents jaciments de petroli en la seva àrea d'influència. Probablement altres jaciments més s'han anat descobrint en els darrers anys en diferents parts del Món. Deduïm que intentar aconseguir el monopoli de l'explotació o el transport de petroli és impossible en aquestes condicions.

La impossibilitat actual d'un monopoli petrolier mundial i la necessitat d'aprofitar la present ocasió considerada idònia per a fer grans transformacions econòmiques fa que els responsables de les multinacionals del cru consenteixin una reconversió energètica a nivell planetari, col·laborant en l'establiment de mesures que limiten la mobilitat de les persones i impulsant una disminució del consum d'hidrocarburs.

Equip del Centre d'Estudis Joan Bardina.
Primera versión: Dissabte, 5 de desembre del 2020.
Darrera edició: Dijous, 4 de març del 2021.


La Xina anuncia el descobriment del major jaciment de cru en 40 anys.

La Vanguardia. Logotip.La Vanguardia. Dissabte, 5 de maig del 2007.

La Xina anuncia el descobriment del major jaciment de cru en 40 anys.

Redacció.

Actualitzat a 5-5-2007, 19h55’.

Pequín. (EFE). La Corporació Nacional de Petroli de la Xina (CNPC) va anunciar avui que un jaciment de petroli recentment descobert en la mar de Bohai (nord-est del país) té reserves de mil milions de barrils, la qual cosa el converteix en el més gran trobat en els darrers 40 anys.

Segons les prediccions de CNPC, que va publicar avui l'agència estatal Xinhua, el bloc té entre 1.300 i 1.500 quilòmetres i en aquest hi ha cru suficient per a 7.350 milions de barrils.

El jaciment es troba en el bloc de Nanpu, operat per CNPC a les costes de la província de Hebei, en la part més occidental d'aquesta mar.

Part de les reserves es troben a la mar i altres sota terra ferma.

El descobriment, segons els analistes, podria ajudar a reduir la necessitat xinesa d'importar cru.

En 2006 va adquirir a l'exterior el 47 per cent del petroli consumit (346 milions de tones), un 4,1 per cent més que en 2005.

Orient Mitjà, l'Iran i països d'Àfrica com Angola, Sudan o Nigèria són alguns dels seus principals subministradors, en els quals les petrolieres xineses ja tenen refineries i plantes d'extracció.

L'any passat, la Xina va produir 183 milions de tones de cru, un 1,7 per cent més que el 2005, però va importar 138 milions de tones (un 16,9 per cent més que en fa dos anys).

Part del petroli produït per la Xina va passar a formar part de la reserva estratègica que Pequín ha decidit crear.

Bohai, una mar gairebé tancada excepte per una petita sortida en la seva part oriental, que la comunica amb la Mar Groga, es considera pels experts del medi ambient una zona on, a causa de l'excés de contaminació, la població animal i vegetal està condemnada a la desaparició en les properes dècades.

Enllaç de la notícia original en castellà:

https://www.lavanguardia.com/internacional/20070503/51340414914/china-anuncia-el-descubrimiento-del-mayor-yacimiento-de-crudo-en-40-anos.html


Xina descobreix un gegantí jaciment de cru.

Russia Today. Logotip.Russia Today. Divendres, 1 de desembre del 2017.

Portada. Actualitat.

La Xina descobreix un gegantí jaciment de cru.

El lloc podria augmentar en més de 1.000 milions de tones les reserves del país asiàtic.

Torres petrolieres a Karamay (Regió Autònoma Uigur de Sinkiang, la Xina). Reuters.
Torres petrolieres a Karamay (Regió Autònoma Uigur de Sinkiang, la Xina). Reuters.

Publicat: Divendres, 1 de desembre del 2017, 14h51' GMT.

Un nou jaciment de petroli que podria comptar amb més de 1.000 milions de tones en reserves ha estat descobert en el nord-oest de la Xina, informa l'agència Xinhua.

El descobriment en l'àrea de Mahu, a Zungaria (Regió Autònoma Uigur de Sinkiang) s'ha aconseguit després de llargs treballs d'exploració en la zona, de més de deu anys de durada.

Un portaveu de la companyia PetroChina, subsidiària de l'estatal Corporació Nacional de Petroli de la Xina, ha avaluat les reserves del jaciment en 1.240 milions de tones, incloses 520 milions de reserves provades.

PetroChina i una altra gran companyia, CNOOC, han estat impulsant les operacions d'exploració enmig de la decreixent producció dels seus pous, informa Reuters. Representants de PetroChina han afirmat que l'empresa ha augmentat en els darrers dos anys la capacitat d'extracció en el seu pou a Sinkiang en 1,38 milions de tones per any, la qual cosa equival a un increment de 27.000 barrils al dia.

La Xina ocupa el 13è lloc del món per reserves provades de petroli, amb 25.620 milions de barrils de cru comercialment recuperable.

El major jaciment de la Xina, Daqing, compta presumptament amb 5.700 milions de tones de cru i un bilió de metres cúbics de gas. Al mateix temps, la Xina és el segon país en reserves estratègiques de cru i està aprofitant els baixos preus per a continuar ampliant aquestes reserves.

Enllaç de la notícia original en castellà:

https://actualidad.rt.com/actualidad/256529-china-descubrir-gigante-yacimiento-crudo


Un enorme jaciment petrolier és descobert a la Xina.

Russia Today. Logotip.Russia Today. Dimarts, 1 d'octubre del 2019.

Portada. Actualitat.

Un enorme jaciment petrolier és descobert a la Xina.

Publicat: Dimarts, 1 d'octubre del 2019, 13h32' GMT.

La Xina, país de gran demanda d'hidrocarburs, ha informat sobre els descobriments d'un gran camp de petroli bituminós i jaciments de gas d'esquist.

El camp petrolier Daqing a la província de Heilongjiang, la Xina, el 22 d'agost del 2019. Stringer/Reuters.
El camp petrolier Daqing a la província de Heilongjiang, la Xina, el 22 d'agost del 2019. Stringer / Reuters.

La companyia petroliera xinesa PetroChina, subsidiària de la corporació nacional de petroli i gas CNPC, ha anunciat el descobriment d'un nou gran camp petrolier bituminós al país les reserves del qual superen els 1.000 milions de tones.

El jaciment va ser descobert en el municipi de Qincheng, província de Gansu, en el nord-oest del país. El volum de les reserves ja descobertes rondava els 693 milions de tones, mentre que els experts estimen ara que el seu volum total en 358 milions de tones més.

La companyia va assenyalar en un informe de la borsa de valors esmentat per Reuters que també havia fet un gran avenç en l'exploració de gas d'esquist en els municipis de Changning i Weiyuan, en la mateixa província, les reserves de la qual s'estimen en 740 mil milions de metres cúbics.

L'extracció de gas d'esquist i de petroli ha estat promocionada com una possible solució al problema energètic de la Xina, país que experimenta una creixent demanda d'hidrocarburs.

Enllaç de la notícia original en castellà:

https://actualidad.rt.com/actualidad/328896-campo-petrolero-descubierto-china


Enllaços relacionats:

Invents per a convertir els plàstics en hidrocarburs. Nueva Mujer. Johanna Navea. Lainformación. Anthropocene. Prachi Patel.

Dues entrevistes a Martin Armstrong. El visionari.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte