Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

3.2.10. Desarmament total de la població. Disseny de civisme. Índex. Disseny de civisme. 3.2.12. Seguretat ciutadana. Disseny de civisme.
Disseny de civisme.

3.2.11. Sistema penitenciari.

En general s'aboleix la presó preventiva. Només el jutge d'instrucció, en casos gravíssims dels quals ell és l'únic jutge responsable davant la mateixa Justícia, pot decretar la presó preventiva. En cas de fugida a l'estranger del suspecte o acusat, la instrucció i el procés subseqüent seguiran el seu curs normal fins al final, en vista a l'exemplaritat cultural del poble. El fugitiu, serà sentenciat en absència voluntària d'ell i en presència professional del seu advocat designat per ell, per la seva família o com advocat d'ofici. Aquesta sentencia serà complerta en cas de retorn del fugitiu i no hi pot haver, en aquest cas ben precís, ni indult ni prescripció.

D'una manera general no hi ha prescripció per cap crim o delicte documentat, puix el fi perseguit per la Justícia no és tant la pena del condemnat, com l'exemplaritat cultural al servei del poble.

Tot condemnat a més de 2 anys podrà escollir davant del seu jutge penitenciari entre:

  • La presó sense cap avantatge particular.
  • L'Exèrcit Professional, mínim de tres anys, o múltiple de tres, amb tots els avantatges inherents al fet de que se li canviï la seva identificació civil (nom, cognoms...).

En aquest cas el condemnat anirà a l'Exèrcit amb personalitat nova; només el seu jutge penitenciari i el seu coronel de regiment sabran la seva identificació real; el condemnat podrà, doncs, optar a tots els estudis i promocions normals en els Exèrcits i, en cas de total recuperació, en les Policies.

La Justícia especialitzada en suspectes de crims i delictes, que no han pogut ser provats documentàriament pel jutge d'instrucció que ha treballat llur causa, podrà, si les presumpcions són prou fortes, exiliar el suspecte a una població de menys de 500 habitants, en la qual haurà de fer avalar personalment tots els seus xecs de consum pel secretari de l'Ajuntament, al qual, a més a més, haurà de presentar-se matí i tarda. Cobrarà el salari social financer d'estudiant o aprenent. Podrà exercir d'empresari agrícola per compte propi o d'obrer agrícola, d'artesà per compte propi o d'obrer en una empresa artesanal existent. Podrà estudiar o dedicar-se lliurement a qualsevol afició manual o intel·lectual que li abelleixi. Dependrà del jutge de pau en el municipi, per avalar la seva demanda de recuperar la seva llibertat ciutadana total, després del mínim de tres anys d'exili.

Quan les presumpcions no siguin prou evidents, l'exili, en les mateixes condicions, es farà en poblacions de fins a 5.000 habitants i només per a 1 ó 2 anys. En un cas i en l'altre, el suspecte podrà canviar l'exili per un contracte de voluntariat a l'Exèrcit per 3 anys, al final del qual el coronel del seu regiment haurà de donar la seva opinió motivada sobre la seva honorabilitat en la vida militar transcorreguda. El jutge encarregat de cada un dels militars suspectes haurà de donar el seu parer motivat sobre la seva capacitat de vida ciutadana lliure i responsable.

L'exili interior finançat o la incorporació a l'Exèrcit, amb possibilitats de començar una nova vida, obren un camí nou als condemnats: la societat es protegeix d'ells, però no se'ls hi tanquen les portes com fins ara. Aquestes mesures permeten la supressió de les presons, cau de perpetuació del crim.

Versió 1987.

3.2.10. Desarmament total de la població. Disseny de civisme. Índex. Disseny de civisme. 3.2.12. Seguretat ciutadana. Disseny de civisme.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte