Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Cop baix. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Llei antiterrorista. Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Dimarts, 8 d'agost del 1978. Pàgina 9.

L'entesa d'uns catalans.

Josep Benet expulsant Lluís Maria Xirinacs i Rossend Audet de l'Entesa dels Catalans. Dibuix d'en Pujal publicat a la mateixa pàgina de l'article.Vint-i-quatre hores molt difícils. Diumenge a les vuit del vespre el portaveu d'Entesa dels Catalans ha donat resposta al requeriment notarial de Rossend Audet i meu. No pot signar el coneixement de les nostres esmenes al projecte constitucional senzillament perquè ja no som de l'Entesa. Segons ell, ens n'hem autoexclòs pel fet d'insistir a presentar les nostres esmenes. Continua dient que el dia 4 es prengué l'acord de no acceptar esmenes individuals no avalades pel grup. Les nostres són d'aquestes i per tant ells no les accepten.

Crec que això és totalment antidemocràtic, perquè el nostre mandat no imperatiu (article 62.2) ens ve dels electors i ningú no ens pot «considerar autoexclosos» d'enlloc per exercir aquest dret i aquest deure. Ells ens en poden excloure, que és el que fan, però nosaltres no en n'hem pas autoexclòs.

Avió de bon mati. Llarga conversa amb el president del Senat, assessorat pel lletrat major. Estaven realment confosos. Veien absurd que haguéssim de marxar de l'Entesa contra la nostra voluntat per aquest motiu. Llarga conversa amb el portaveu del grup mixt. També veia les coses fosques. Temia acceptar-nos, em deia, i cometre una irregularitat més de les que ja s'havien comès.

Trobo en Benet. «Lluís, ja veus, jo no puc signar si els partits no ho volen. I certament els partits no ho volen».

Els partits catalans que han ideat aquesta entesa contra nosaltres i contra el respecte bàsic a la democràcia són CDC, PSC i PSUC. Espero que no prosperi aquest seu estil de democràcia. Però Benet, senador, també té la responsabilitat d'acceptar la imposició abassegadora d'aquests partits. Com a senador i com a portaveu té unes obligacions envers el Senat i el seu reglament, que li impedeixen d'obeir cegament ordres antidemocràtiques. A primera hora de la tarda he parlat amb altres grups parlamentaris, àdhuc amb Jiménez Blanco, d'UCD. Ningú, excepte l'Entesa, no ha negat cap signatura de coneixement. Bandrés és acceptat sense problemes pels bascs. Martin Retortillo, per exemple, presenta quaranta-una esmenes particulars sense cap compromís del seu grup. Bandrés em diu que si això es consuma en protestarà davant el president del Senat.

Benet ha comunicat al president que «hem deixat de pertànyer» a l'Entesa. El president ho ha acceptat i el portaveu del grup mixt n'ha estat assabentat.

Això s'ha consumat. Ens han expulsat, i no ho volen dir, perquè exercien un dels deures més fonamentals i irrenunciables d'un representant del poble. Totes les meves esmenes són recollides de la voluntat de multitud de persones que m'han demanat que les presentés.

A les vuit del vespre eren acceptades les nostres esmenes, signades pel grup mixt.

Lluís M. Xirinacs.

Cop baix. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Llei antiterrorista. Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte