Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Assemblea Popular d'Osona. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Tot preparant la pau. Al servei d'aquest poble.

Al servei d'aquest poble.

Avui. Logotip historic.Avui. Divendres, 30 de desembre del 1977. Pàgina 5.

Per una Assemblea Popular de la Garrotxa.

Garrotxa. Mapa.De vegades, servir és una forma de malacostumar aquell que és servit. Cal que tot aquell que pugui es posi al servei del poble. Sobretot quan el poble ha estat subjecte a una opressió de quaranta anys. Però cal que, a poc a poc, el poble no continuï dividit en servidors i servits. Cal que aprenguem tots a ajudar-nos. Per això cal estendre tota la democràcia de base que és possible en aquests moments.

Ahir saludàvem l'aparició de l'Assemblea Popular de l'Osona. L'Osona, a la Plana de Vic, limita al nord pel Cabrerès i la Vall d'Hostalets amb la comarca de la Garrotxa, la capital de la qual és Olot.

Els anys gloriosos de l'Assemblea de Catalunya funcionà també intensament l'Assemblea de la Garrotxa. Avui tinc a les mans una enquesta de la revista «Olot-Misión» amb dues preguntes: «¿QUINA és la vostra actitud davant la possible dissolució de l'Assemblea de la Garrotxa?».  I «¿Considereu necessària l'existència d'un organisme unitari, a nivell comarcal, que coordini i promogui activitats?».

Trio algunes respostes significatives:

CDC: «No volem trencar el binomi poder-oposició fent néixer un tercer organisme, la qual cosa podria tenir conseqüències que, en un procés de consolidació democràtica, no creiem que fossin aconsellables».

UDC: «Avui, amb la implantació de la democràcia i el reconeixement dels partits polítics, creiem que s'han acabat les possibilitats d'actuació de l'Assemblea».

Independents: «Creiem que un organisme d'aquest tipus pot estar molt més lligat a la problemàtica comarcal i donar unes respostes més clares que els partits. Aquests, en presentar opcions de poder, necessiten capitalitzar qualsevol actuació amb vista als electors, apartant-se de vegades de la problemàtica real».

PSC(c): «Només els grups d'esquerres i els independents han continuat assíduament el treball unitari que ens havien imposat, ja que tant CDC com UDC l'han abandonat. La nostra actitud davant aquesta crisi és convertir l'Assemblea de la Garrotxa en un organisme que aglutini el conjunt de les forces polítiques, grups sindicals, moviments i organitzacions que defensin els interessos de les classes populars, i això, tant en temps de dictadura com de democràcia, ho fan les esquerres».

PSUC: «Intentarem la creació d'un organisme unitari -una mena d'Assemblea Popular de la Garrotxa- que enclogui totes les entitats cíviques i d'inequívoca trajectòria democràtica, a fi de coordinar i potenciar totes les activitats, ja sigui de denúncia o realitzacions, a fi de vetllar i continuar la lluita per la democràcia i la seva consolidació i extensió, per l'Estatut d'Autonomia, així com per tot allò que unitàriament puguem fer en bé de la col·lectivitat de la Garrotxa i de Catalunya».

Fa pocs dies, el regidor de l'Ajuntament d'Olot i amic meu Lluís Sacrest m'anunciava la constitució de l'Assemblea popular d'Olot per a primer d'any.

Lluís M. Xirinacs.

Assemblea Popular d'Osona. Al servei d'aquest poble. Índex. Al servei d'aquest poble. Tot preparant la pau. Al servei d'aquest poble.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte