Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Renda telemàtica pels refugiats sirians a Turquia.

Tarja telemàtica transferint.Us oferim una notícia consistent en l'aplicació pràctica parcial, en un cas de crisi humanitària greu, de dues de les mesures proposades dins del Sistema General elaborat per l'equip encapçalat per l'Agustí Chalaux i en Lluís Maria Xirinacs.

El repartiment d'una renda periòdica als refugiats procedents de Síria i altres estats en guerra, mitjançant un sistema telemàtic d'assignació, pot ajudar a pal·liar les necessitats materials més immediates dels receptors, sense que el diner transferit es perdi pel camí. Aquest flux de capital pot beneficiar també el petit comerç minorista de productes bàsics de proximitat, així com els seus intermediaris i productors, dinamitzant d'aquesta forma l'economia local.

Malgrat que aquesta mesura apunta en la bona direcció, les informacions afirmen que el nombre de refugiats en la present data pot triplicar la xifra de targes prevista, per la qual cosa és evident que la mesura es queda curta i caldrà estendre-la a la resta de persones necessitades.

Agraïm el ressò i el tractament de la notícia als diaris Vilaweb i El Punt Avui+, que no han amagat les característiques ni l'abast de la mesura als seus lectors, els quals podran valorar la possible influència que pot haver exercit la llavor sembrada pels pioners dissenyadors del Sistema General.

Equip del Centre d'Estudis Joan Bardina.
Dimecres, 28 de setembre del 2016.


Vilaweb. Logotip.Europa Press. Vilaweb. Dijous, 8 de setembre del 2016, 13:39.

Brussel·les repartirà targetes amb assignació mensual a un milió de refugiats a Turquia.

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que repartirà un milió de targetes de dèbit entre les famílies de refugiats més vulnerables instal·lades a Turquia, a les quals transferirà una assignació mensual perquè puguin cobrir les seves necessitats bàsiques més urgents.

Refugiats sirians.

(Aquest text és un servei de l'agència Europa Press. VilaWeb no ha intervingut ni en la selecció, ni en la redacció, ni en el contingut de la notícia).

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que repartirà un milió de targetes de dèbit entre les famílies de refugiats més vulnerables instal·lades a Turquia, a les quals transferirà una assignació mensual perquè puguin cobrir les seves necessitats bàsiques més urgents.

«Vigilarem estretament el sistema per assegurar que cada euro es gasta de manera adequada», ha assegurat el comissari d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis, Christos Stylianides, en una roda de premsa a Brussel·les en què ha presentat el programa, dotat amb 348 milions d’euros.

El principi de lliurar ajuda en efectiu directament als refugiats permet esquivar als intermediaris, de manera que s’aconsegueix «reduir costos» i «maximitzar l’abast» de l’ajuda als més necessitats, ha afegit. També tindrà un efecte positiu en els mercats locals que acullen als col·lectius de refugiats, segons l’executiu comunitari.

L’assignació a cada família es decidirà d’acord amb les seves necessitats específiques i també tenint en compte altres factors com si, per exemple, rep un altre tipus d’assistència social.

Brussel·les –que ha dissenyat aquest programa en col·laboració amb el Programa Mundial d’Aliments, la Mitja Lluna Roja i amb les autoritats turques– espera que les primeres transferències es facin «en octubre d’aquest any».

«És un programa únic que protegeix la dignitat dels refugiats i els dóna capacitat financera per enviar els seus fills a l’escola i comprar les necessitats bàsiques per sostenir les seves famílies», ha celebrat, per part seva, el president de la Mitjana Luna Roja, Kerem Kinik.

L’objectiu és que s’arribi al milió de persones adscrites al programa en el primer trimestre del 2017.

Enllaç de la notícia original en català:

http://www.vilaweb.cat/noticies/brussel%C2%B7les-repartira-targetes-amb-assignacio-mensual-a-un-milio-de-refugiats-a-turquia/


El Punt Avui+. Logotip.El Punt Avui+.
Brussel·les. Divendres, 9 de setembre del 2016, 2h.

Política.

Un milió de targetes amb diners per als refugiats a Turquia.

  • La CE destinarà 348 milions a mensualitats per als més vulnerables.
  • Els pagaments començaran a l'octubre.

Laura Pous. Brussel·les.

Christos Stylianides, eurocomissari d'Ajut Humanitari i Gestió de Crisis ahir a Brussel·les Foto: AFP.
Christos Stylianides, eurocomissari d'Ajut Humanitari i Gestió de Crisis ahir a Brussel·les Foto: AFP.

Targetes de dèbit per als refugiats a Turquia. La Comissió Europea va anunciar ahir una nova iniciativa per pagar directament una mensualitat a un milió de refugiats que viuen a Turquia, en un intent d'evitar els intermediaris i fer més eficient l'ajuda humanitària perquè arribi, directament, a les persones que la necessiten.

Brussel·les destinarà 348 milions d'euros a aquest nou sistema d'ajuts, dissenyat en col·laboració amb la Mitja Lluna i el Programa Mundial dels Aliments. Els pagaments començaran a partir de l'octubre i, si s'apliquen durant un any i amb l'abast promès d'un milió de refugiats, seran de 30 euros mensuals per persona. Una quantitat petita però que anirà directament a la butxaca dels més vulnerables, que normalment depenen només de les donacions de productes que fan les organitzacions internacionals. «La nostra ajuda per a cada membre de la família serà suficient per cobrir les necessitats bàsiques», va prometre ahir el comissari d'Ajut Humanitari i Gestió de Crisis, Christos Stylianides. La mesura pretén també fomentar la «dignitat» dels qui han fugit de la guerra i la violència, segons el president de la Mitja Lluna turca, Kerem Kinik, que va remarcar els beneficis que aporta que els refugiats puguin accedir directament als comerços locals per comprar els productes més bàsics.

Els 348 milions que la UE destinarà al projecte de les targetes de dèbit s'inclouen en el marc dels 3.000 milions d'euros promesos a Turquia per ajudar en la gestió de la crisi dels refugiats. Turquia és el país del món que actualment acull més refugiats, vora tres milions, i té un acord amb Brussel·les per evitar que vagin cap Europa. A canvi d'ajut humanitari i de concessions en matèria de visats i acostaments cap a la UE, Ankara reté els refugiats al seu país i impedeix les perilloses travesses pel Mediterrani. Tot i que s'han reduït significativament les xifres, entre el 24 d'agost i el 6 de setembre l'Organització Internacional de les Migracions va registrar 1.811 arribades a Grècia. Al país hel·lènic hi ha 60.000 refugiats atrapats que esperen que algú decideixi la seva sort: tornar a Turquia o ser acollits en un estat de la UE. Per ara, però, la UE només s'ha repartit si fa no fa el 3% dels 160.000 refugiats a Grècia i Itàlia compromesos ara fa un any.

Enllaç de la notícia original en català:

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1002268-un-milio-de-targetes-amb-diners-per-als-refugiats-a-turquia.html


Enllaços relacionats:

Petita història de la moneda.

Una eina per construir la pau.

Els reptes pendents d'Alexandre Deulofeu i les seves solucions segons l'Agustí Chalaux.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte