Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Benito Muros llança la primera plataforma online per a la comercialització de productes sense obsolescència programada.

  • Un consumidor mitjà a Occident es gasta al llarg de la seva vida entre 50.000 i 60.000 € en la compra d'electrodomèstics.
  • La nova plataforma pretén conscienciar al consumidor perquè adquireixi productes menys contaminants, més duradors i reparables.

Benito Muros amb una bombeta «Actua Vida» a la mà. Foto: Adrià Costa Rifà.
Benito Muros amb una bombeta «Actua Vida» a la mà. Foto: Adrià Costa Rifà.

Benito Muros, el creador de la primera bombeta sense obsolescència programada del món, ha fet una passa més en la seva batalla contra els productes amb la finalització de la vida útil planificada.

Acaba de llançar https://feniss.com/, la primera plataforma online dedicada a la comercialització de productes sense obsolescència programada (SOP).

El web és una eina per a proveïdors de tot el món interessats en la venda de productes fabricats sense obsolescència programada.

L'obsolescència programada és una pràctica habitual que realitzen les empreses perquè, després d'un període de temps calculat per endavant pel fabricant, el producte es torna obsolet i deixa de funcionar, obligant al consumidor a haver d'adquirir un de nou.

L'obsolescència programada (OP) no sols té efectes negatius per a la butxaca del consumidor. En el moment actual, en el qual ningú qüestiona l'emergència climàtica i la necessitat de frenar el ritme de consum, les conseqüències de l'obsolescència programada (OP) per al medi ambient són catastròfiques.

Un consumidor mitjà a Occident es gasta al llarg de la seva vida entre 50.000 i 60.000 € en la compra d'electrodomèstics, una xifra que s'estalviaria si la indústria mundial fabriqués productes sense obsolescència programada.

Així, els productes que es comercialitzin a feniss.com hauran d'incorporar el segell ISSOP, una certificació expedida per la Fundació FENISS i avalada per la certificadora internacional ICDQ, que distingeix a aquelles organitzacions i empreses compromeses de manera determinant amb l'excel·lència en l'àmbit de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

El nou portal de venda virtual neix del #movimientofeniss (moviment FENISS), la corrent ecologista liderada per Benito Muros que pretén conscienciar els consumidors de la importància d'adquirir productes més ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

«La majoria dels productes estan fabricats per a morir al cap d'un temps curt. Això ens obliga a comprar un nou producte, contribuint a la contaminació del planeta i a la desaparició de les matèries primeres», explica Benito Muros, que ha creat una plataforma de micromecenatge per a recaptar fons per al desenvolupament del nou portal.

La primera bombeta sense obsolescència programada del món.

Benito Muros va obtenir l'any 2016 la certificació de la UE que acredita que la bombeta Actua Vida és la primera i única bombeta del món fabricada sense obsolescència programada.

La bombeta, fabricada per l'empresa Light & Life Technology, està fabricada per a durar entre 12 i 14 anys si roman encesa 24 hores. Si s'encén entre 4 i 5 hores al dia, el consum més habitual en les llars, la seva vida útil pot arribar als 100 anys, i després es pot reparar sense necessitat de comprar-ne una altra.

I, si dins un segle, la bombeta deixa de funcionar, si existeix un component més eficient, que consumeix menys, la companyia està oberta a incorporar la nova tecnologia a la bombeta. Per tant, Actua Vida és la primera bombeta reparable del món. Només caldrà canviar-li la part lumínica o electrònica (cost del recanvi entre 1,5 € i 3 €) i no generarà cap tipus de residu.

La certificació de la UE de la primera bombeta sense OP del món es produeix quan està a punt d'entrar en vigor (2020) la directiva de l'ONU «Per un consum més sostenible. La durada de la vida dels productes industrials i la informació al consumidor per a recuperar la confiança», que emplaça als estats membres a legislar per a atallar l'OP.

Benito Muros és el president de la Fundació FENISS dedicada a la conscienciació sobre l'obsolescència programada. La Fundació emet el segell ISSOP (Innovació Sostenible Sense Obsolescència Programada) que només atorga a les empreses que acompleixen de manera estricta un decàleg de requeriments per a acreditar que fabriquen els seus productes sense obsolescència programada.

Fundació FENISS. Logotip.Departament de Comunicació:
Zahida Membrado.
Fundació FENISS.
https://feniss.org/
Dilluns, 18 de novembre del 2019.


Enllaç de la plataforma de venda online de productes sense obsolescència programada:

https://feniss.com/

Enllaç de la campanya de micromecenatge per a impulsar el portal de venda online de productes sense obsolescència programada:

https://www.kickstarter.com/projects/actuavida/la-primera-bombilla-del-mundo-reparable-y-sin-obsolescencia


Enllaços relacionats:

Per fi sense obsolescència. Benito Muros. El Punt Avui.

La bombeta eterna del català Benito ja s'encén a Colòmbia.

Presentació d'una plataforma de venda de productes sense obsolescència programada.

Disseny ecològic. La bombeta que dura, i dura, i dura... Però no es ven.

Entrevista a Benito Muros. Betevé. Terrícoles. 9-7-2019.

Llum sense obsolescència. Benito Muros.

Vídeo: El Club de Reparadors a l'Argentina evita que els teus objectes preuats acabin a les escombraries.

Quant de temps podria durar un cel·lular si no existís l'obsolescència programada?

Per què el mòbil només et durarà dos anys.

La bombeta més antiga del món fa 117 anys desafiant l'obsolescència programada.

Bombetes solidàries. Teresa Sala.

El teu mòbil, la teva tele i la teva nevera es moriran i qui te les va vendre sap quan.

Dues entrevistes a Benito Muros. Sense Obsolescència Programada (SOP).

Compra, llença, compra, versió estesa, YouTube.

Llums i ombres del sector energètic.

Caducitat programada.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte