Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Superconscients.

El Punt Avui. Logotip.El Punt Avui+. Diumenge, 19 de novembre del 2017.

Punt de vista. Opinió. Tribuna.

Superconscients.
Dolors Marin Tuyà. Psicòloga.

«Amb cada llumeta encesa l’11-11 vam formar una imatge de l’ànima nacional i còsmica».

Dolors Marin Tuyà.La ciència (scientia, e-scissió) analitza i tot seguit la con-sciència refà, reuneix i sintetitza. La consciència, però, és anterior a la ciència. Iniciem el camí històric des de la consciència global, des de la nostra ànima i des de l’ànima global del cosmos com ens assenyala Lluís Maria Xirinacs, que distingeix tres nivells de consciència: la individual, la nacional i la còsmica.

  1. Consciència individual són els sentiments, les emocions, la intuïció, la inspiració i l’experiència mística. Aquella força interior invisible, l’ànima i l’estat d’ànim que animen el nostre cos o estructura física. La psicologia actual analitza i tracta la consciència individual.
  2. La consciència nacional és l’energia natural o national que tenim des del naixement en el cos social, s’aprèn inconscientment. No té res a veure amb l’herència biològica, i no ho confonguem amb l’educació conscient donada pels pares, mestres, societat, o pels programes polítics, econòmics i militars nacionalitzadors o desnacionalitzadors. L’ànima ètnica (ètnia és una nació de costums/ethos, ètica) pot ser inconscient, semiconscient (sentiments nacionals), conscient (idea i voluntat nacionals) i superconscient (estats superiors de consciència nacional com els que estem experimentant a Catalunya).

    Mentre vam ser part d’un imperi confederat valia el principi que un home o una nació són civilitzats quan saben pactar amb els altres, fins i tot si són antics enemics. En passar a mans de l’imperialisme espanyol de matriu castellana patim la demofòbia d’un imperi que ens oprimeix fent antieconomia, antipolítica, antinacions i antiindividus. L’ensenyament universitari vigent aplica l’òptica imperialista a la història de les nacions. La força nacionalitzadora espontània i federativa voluntària que, a la llarga, fa les ètnies. És el contrari de la força antieconòmica i antipolítica d’uns pocs individus o grups poderosos i imperialistes que inflen o aixafen les nacions al seu gust i inventen nacions fictícies i les desinventen segons els convé. L’estat nació és un imperialisme, no resulta de voluntats lliures. I les seves subdivisions tampoc són ètniques, són províncies que vol dir profundament vençudes.
  3. La consciència còsmica ens uneix amb el tot. La humanitat amb la resta no humana de l’univers. Per l’animisme primitiu, l’home era una part del cosmos i no un fill pròdig del cosmos que ha marxat lluny de la casa paterna i ha intentat independitzar-se del tot com és la humanitat moderna materialista, individualista i humanista. La nostra consciència individual, nacional o humanista ens pot separar mortalment de la resta de l’univers.

Amb cada llumeta individualment encesa, el dissabte 11-11 a Barcelona vam formar una imatge de l’ànima nacional i còsmica. Ben superconscients.

Enllaç de l'article original en català:

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/1283797-superconscients.html


Enllaços relacionats:

Jocs finits i jocs infinits. Carme Juncà Campdepadrós.

Cosmovisió. Dolors Marin Tuyà.

Caovisió. Dolors Marin Tuyà.

Follia. Dolors Marin Tuyà.

Economia psíquica. Dolors Marin Tuyà.

Lluís M. Xirinacs. Un model global de la realitat. Model menor. 2014.

Tesi Doctoral de Lluís Maria Xirinacs.

Mentalitat i models globals.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte