Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Carta d'un mosso a guàrdies i policies.

Segre. Logotip.Segre. Dimecres, 27 de setembre del 2017. Pàgina 10.

Opinió. Correu. La carta del dia.

Carta d'un mosso a guàrdies i policies.

Senyor Director:

Uniformes de policia espanyola en clics de Famobil.Aquest missatge va dirigit a tots els policies nacionals i guàrdies civils que han estat enviats a Catalunya pel ministeri de l'Interior per fer complir la llei, la Constitució i garantir la unitat d'Espanya.

Qui us parla és un mosso d'esquadra que ha passat una part de la seua carrera en una unitat antiavalots i una altra, a Seguretat Ciutadana.

Com molts de vosaltres, he estat en manifestacions tumultuàries a Barcelona per garantir l'ordre públic, on hi ha hagut destrosses de mobiliari urbà, vehicles, barricades, incendis, companys ferits, etc.

Desconec quina informació us ha arribat dels vostres superiors o heu vist a la premsa espanyola, però, si veniu pensant que això és Beirut, que estem governats per uns independentistes radicals i que els que es manifesten són una minoria d'antisistema que volen trencar Espanya, em sap greu, però esteu equivocats.

Una vegada t'activin, et posis l'uniforme, et cordis el cinturó i els cordons de les botes, t'enfundis la pistola i la defensa, agafis la motxilla i pugis a la furgoneta amb la resta dels companys, l'adrenalina et comença a pujar –perquè t'esperes el pitjor–, però, realment, no saps què et trobaràs i has d'estar preparat per a tot.

Mentre estiguis assegut dins de la furgoneta, surt de l'estat d'activació, relaxa't i mira per la finestreta; si no ho fas així, a l'obrir la porta de la furgoneta, l'hòstia amb la realitat serà brutal.

Aquell dia, milers i milers de persones sortiran al carrer, siguin ancians, joves, adolescents, nens o adults, com tu o jo. Segurament, pensaràs que la gent que és allà podria ser la teva àvia, el pare, la mare, un germà o un fill, o bé ciutadans del teu poble o de la teva ciutat, perquè la gent que hi veuràs serà normal; tots plegats, amb ganes d'expressar els teus sentiments i poder votar per una democràcia real.

El conflicte en el qual ens trobem s'hauria d'haver solucionat políticament fa molts anys, però, en aquest moment en què estem, has de saber que tu ets el mecanisme que l'Estat del Govern ha enviat a Catalunya per continuar amb la seva política actual.

Obre els ulls i analitza bé la situació del teu voltant, ja que, depenent de l'acció que decideixis fer, segurament, en algun moment de la teva vida, te'n penediràs.

Espero que tinguis un bon servei i gaudeixis de Catalunya, una terra de benvinguda i d'acollida.

Un mosso d'esquadra USC (Unitat de Seguretat Ciutadana).


Enllaços relacionats:

Un científic polonès defensa els presos polítics en ser premiat per la Reial Societat Espanyola de Física. Paraules d'agraïment de Maciej Lewenstein.

Comentaris sobre l'1-O. Pepe Beúnza.

Gràcies. Sebastià Tamarit Montagud.

Cartes d'una docent i una terapeuta catalanes a Alfonso Guerra. Maribel Gómez. Rosa Agulló Gasull.

«Allà hi eren, tot i Twitter i Whatssap». Bloc de Diego Sànchez Martínez.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte