Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Apartat de l'Endolingüística.

Interessant tesi de dos neuròlegs sobre el llenguatge.

Diario de Yutacán. El periódico de la vida peninsular. Logotip.Diario de Yucatán. El diari de la vida peninsular. Diumenge, 2 d'abril del 1995.

Imatge de la cultura i la societat.

Mérida, Yucatán.

Interessant tesi de dos neuròlegs sobre el llenguatge.

L'home podria trencar les barreres de l'idioma amb el desenvolupament de certa part del cervell. - La maia.

Amb el desenvolupament de certa part del cervell i l'aplicació de la endolingüística, l'home pot arribar a trencar les barreres de l'idioma i entendre diversos de forma simultània, van afirmar ahir els Doctors Christiane i Josef Elias, metges neuròlegs i lingüistes que van impartir la conferència «Endolongüística, ciència del segle XXI» durant un esmorzar que va oferir la Lliga d'Acció Social a l'hotel «Los Aluxes».

Després de la benvinguda a càrrec del Llic. Héctor Navarrete Muñoz, president de la institució amfitriona, els convidats –presidenta i vicepresident, respectivament, de la Fundació Meulemans– van recordar que l'organisme es va crear el 1937, quan el Doctor Josef Meulemans, neuròleg belga pare de la conferenciant, va plantejar la tesi que l'hemisferi dret del cervell hi ha un «punt creatiu» ara conegut com «punt Meulemans» i simètric a l'anomenat «punt Broca» de l'hemisferi esquerre, que correspon a un «centre de memòria» lingüístic.

Segons han explicat, l'estimulació d'aquest «punt Meulemans» permet al cervell «descobrir el endollenguatge dels pobles, la seva filosofia i psicologia». Amb aquest sistema els Doctors Elias i Meulemans actualment dominen 44 idiomes diferents, doncs «la ciència endolingüística es proposa restituir al cervell el funcionament simultani dels dos hemisferis».

Més endavant, els conferenciants ens comentaren que, segons els seus estudis, juntament amb l'arameu, el xinès i l'hebreu, el maia és un dels «protollenguatges» de la humanitat. Van afegir que a més van descobrir que aquesta llengua «s'utilitza aquí en forma paral·lela a una zona de la Xina que es diu Miao Yao» i que actualment hi ha científics a París analitzant les semblances entre la simbologia xinesa i la maia.

A Mèxic, la fundació Doctor Josef Meulemans es va constituir com a associació civil i és promotora d'una institució de rescat distingida amb la bandera de la pau de l'ONU: Rescat Internacional d'Amèrica Llatina (RIAL), les sigles corresponen a Europa a la Red Internacional de Ayuda y Logística (Xarxa Internacional d'Ajuda i Logística). També són fundadors de la Creu Blanca Internacional per a la protecció de la infància.

El matrimoni Elías-Meulemans es va consagrar a les activitats altruistes en favor de Mèxic arran que el seu fill Llicenciat Didier Elias Meulemans, un jove sacerdot i lingüista va perdre la vida a Tamaulipas el 17 de setembre de 1988 quan va servia en una missió de rescat durant el pas de l'huracà «Gilberto».

Pel que fa al programa «El Pont» de la fundació, la Doctora Meulemans va explicar que va començar el 1992 i que la seva fi és fomentar la comunicació entre Mèxic i Espanya i promoure intercanvis d'artistes i científics.

Com a part dels seus programes, es va promoure l'exposició «Galícia i Amèrica» a Mèrida, que s'inaugurarà, com vam informar, dimarts que ve en el Macay.

–Ens vam adonar que la idea de la mostra concorda amb els objectius d'«El Pont». Per això la recolzem i la vam proposar al govern de Yucatán el gener passat, que ens va oferir el seu suport mitjançant el Patronat Cultur per presentar-la al Macay.

Abans de concloure l'esmorzar, la Doctora Maria Xosé Flores Galdo, secretària de Cultura del govern de Galícia i catedràtica de la Universitat de Santiago de Compostel·la, va convidar el públic a l'exposició «Galícia i Amèrica, cinc segles d'història» i va fer una breu ressenya de la motivació i contingut de la mostra.

En l'esdeveniment, a més del Llicenciat Navarrete Muñoz, van estar presents els Senyors Professora Gloria María Vargas Vargas i Orlando Cámara García, secretària i vicepresident de la Lliga d'Acció Social, respectivament: Ángel Suárez Montes, cònsol honorari d'Espanya, Enginyera Yolanda Lara Barrera, cap del Departament de Difusió Cultural de la Uady, Doctor Pedro Hernández Herrera, assessor del ICY, Estrella Santinelli de García, presidenta vitalícia de les Méridas del Món; Llicenciat Alfredo Aguilar Aguilar i Senyoreta Laura Vanessa Casares Méndez, president i ambaixadora de la Casa d'Espanya a Mérida, així com altres autoritats.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte