Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

Apartat de l'Endolingüística.

Asseguren haver descobert una ciència per accelerar l'aprenentatge.

Diari de Girona. Logotip.Diari de Girona. Dissabte, 8 d'agost de 1992. Societat. Pàgina 34.

Asseguren haver descobert una ciència per accelerar l'aprenentatge.

Meulemans i Elias, pares de l'endolingüística, oferiran un curs a Cadaqués (Foto: M. Molas).
Meulemans i Elias, pares de l'endolingüística, oferiran un curs a Cadaqués (Foto: M. Molas).

A.M. Girona.— Els doctors Meulemans i Elias van presentar-se, en el decurs d'una roda informativa celebrada a Girona, com a descobridors d'una nova ciència que han batejat amb el nom d'endolingüística. Segons els doctors, «a través de l'endolingüística podem entrar en la psicologia i la filosofia dels pobles i descobrir les veritats profundes de la nostra societat».

Els resultats d'aquesta nova ciència són, «una acceleració de l'aprenentatge i al mateix temps es rescata l'individu del seu propi llenguatge i de l'alienació social».

Segons els doctors, la ciència es basa en els descobriment que va fer el pare de la doctora Meulemans, neuròleg i fisico-matemàtic. Meulemans pare va descobrir al cervell un punt simètric al «punt de Broca», que és el que emmagatzema totes les dades referides al llenguatge. Aquest nou punt, situat a l'hemisferi dret del cervell i anomenat «de Meulemans», pot captar el llenguatge simple, per codis binaris i terciaris, la capacitat musical i el raonament totalitzador. «Quan utilitzem el llenguatge normalment només usem el punt de Broca. Nosaltres estimulem l'altre punt, que és més artístic, perquè ambdós estiguin equilibrats», va explicar Elias en la presentació del curs.

A partir de l'estudi dels codis binaris i terciaris que s'emmagatzemen en el punt de Meulemans, «es poden estudiar diversos sistemes de llengües. Nosaltres treballem sobre el sistema indoeuropeu i l'iranià».

Un aprenentatge veloç.

Els doctors Meulemans i Elias asseguren que arriben a parlar fins a 44 llengües. Tots dos estan establerts a Mèxic, on asseguren haver dut a terme experiències molt interessants relacionades amb l'endolingüística. «Vam agafar una grup de nois sense formació, del barri més pobre de Monterrey, i en vuit mesos els vam situar a un nivell universitari», va explicar Meulemans, que va assenyalar que en unes quatre hores van aconseguir que un grup de gent de diverses nacionalitats s'entengués, parlant cadascú el seu idioma. Elias, però, va destacar que els resultats, depenen «de la predisposició personal que tingui cada individu».

«El que interessa en l'endolingüística són les agressions consonàntiques. D'aquesta manera hem trobat molts trets comuns entre els diversos sistemes de llengües», assenyala Elias. Els doctors van explicar que «per mitjà d'aquesta ciència tenim la possibilitat de fer una societat més igualitària, amb les mateixes oportunitats per a tots, ja que tothom pot tenir accés a la mateixa informació. Això molesta molta gent i ja hem rebut diverses amenaces de mort».

El doctor Elias, d'origen català, i la seva esposa, la doctora Meulemans, d'origen belga, van indicar que han vingut a Catalunya, «perquè la llengua catalana és molt important per als nostres estudis. En ser una llengua angular, permet tenir accés a les llatines molt més ràpidament que qualsevol altra llengua».

Reserves amb l'etimologia.

Elias va indicar que «l'etimologia és molt vàlida, però no serveix per explicar-ho tot». En canvi, segons Meulemans «amb l'endolingüística es pot trobar explicació a tota la base del nostre llenguatge».

Amb els seus estudis han arribat a la conclusió, pel que fa a la llengua catalana i occitana, que aquests pobles són bàsicament «eticistes, és a dir, es basen en uns deures col·lectius no imposats», mentre que la resta de llengües llatines són més «autoritàries».

El curs que duran a terme a Cadaqués, els dies 18, 19 i 20 d'agost serà una petita introducció decaglota, és a dir, intentaran mostrar als alumnes trets comuns entre deu llengües. El preu del curs orientatiu és de 12.000 pessetes. No obstant això, els que estiguin interessats a realitzar estudis endolingüístics, s'hauran de desplaçar a Mèxic, on Meulemans i Elias posen en pràctica aquesta ciència.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte