Català | Castellano | English | Français | Deutsch | Italiano | Galego | Esperanto
En aquest lloc «web» trobareu propostes per fer front a problemes econòmics que esdevenen en tots els estats del món: manca d'informació sobre el mercat, suborns, corrupció, misèria, carències pressupostàries, abús de poder, etc.
Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Llista de correu | Contactes i e-mail | Blog

Nous apartats:

Les «Cent passes d’una via d’humanitat» de Lluís Maria Xirinacs.
Dolors Marin Tuyà.
Articles publicats en la revista Penedès Econòmic.

Al servei d'aquest poble.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al diari Avui, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979.

Diari d'un senador.
Lluís Maria Xirinacs.
Articles publicats al rotatiu Mundo Diario, quan Lluís Maria Xirinacs era senador independent a les Corts Constituents espanyoles, entre els anys 1977 i 1979, traduïts al català.

Publicacions:

Món alternatiu.
Lluís Maria Xirinacs.

Tercera Via. Sistema General a la mesura de l’home d’avui.
Lluís Maria Xirinacs.
Amb idees d'Agustí Chalaux de Subirà.

Petita història de la moneda.
Agustí Chalaux de Subirà, Brauli Tamarit Tamarit.

El Capitalisme Comunitari.
Agustí Chalaux de Subirà.

Una eina per construir la pau.
Agustí Chalaux de Subirà.

Llegendes semítiques sobre la banca.
Agustí Chalaux de Subirà.

Assaig sobre moneda, mercat i societat.
Magdalena Grau Figueras.
Agustí Chalaux de Subirà.

El poder del diner.
Martí Olivella.

Introducció al Sistema General.
Magdalena Grau,
Agustí Chalaux.

El president ressuscita. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Assassins (i 2). Diari d'un senador.

Diari d'un senador.

Mundo Diario. Logotip històric.Mundo Diario. Dimarts, 18 d’octubre del 1977.

Assassins (1).

Home amb punyal. Font: Salud 180.Diumenge passat des de la «Bústia» del diari «Avui», U. A. F. (Barcelona), em demana que contesti públicament a cinc preguntes. Avui contesto les primeres:

1. «¿Demanarà que l'amnistia arribi el 20 de setembre perquè així els assassins de l'AAA quedin lliures? Si hi ha més assassins (que n'hi haurà) continuarà demanant amnistia? Fins a quina data?».

Ja tenim amnistia, però és útil socialment aprofundir en el tema. Vaig demanar l'amnistia política incondicional quan va prendre possessió del seu càrrec el nou Cap d'Estat, a la fi de 1975. Els endarreriments no són culpa meva. Per què ataca un cercador d'un tractat de pau en comptes de perseguir als qui perpetuen la guerra? S'atreveix vostè a oposar-se a la voluntat expressada, fins avui, per tant de poble i tants partits polítics com ho han fet? És una amnistia per superar una dictadura i la conseqüent espiral de repressió i contrarepressió que produeixen morts en quantitat. Sense amnistia, segueixen les morts perquè segueixen les hostilitats. No pensa en la causa de les morts. Ingènuament, per evitar tres morts més, ataca la consecució d'un pacte que, tancant el motiu de la guerra encoberta, evitarà centenars de morts. I si demano complements a l'amnistia que han donat és per evitar noves morts.

2. «S’adona de debò que amb la seva actitud no només protegeix els que han assassinat, sinó també els assassins en potència? ¿També per a ells demanarà amnistia?».

Això vaig dir-li al ministre de l'Interior, Martin Villa: «Amb el retard de l'amnistia es fomenta la delinqüència». Però, fixeu-vos bé, «amb el retard de l'amnistia», no amb la petició d'amnistia. Amb ella vam eliminar una causa permanent de conflictes i de morts. Segons les seves idees, expressades en el pròleg de la seva carta, tot el qui mata és un assassí. Llavors els militars de tot el món serien assassins en potència i haurien d'estar a la presó.

3. «Crec que està desmoralitzant a la Policia. Per què s'han de buscar uns assassins d'esquerra o de dreta si demana que els deixi anar immediatament?».

Tampoc no és culpa del pacificador sinó dels guerrers la desmoralització de la Policia. Sap vostè que molts policies han estat demanant insistentment l'amnistia? Sap que per això han estat sancionats? Sap que ells també necessiten amnistia i que la que s'acaba de concedir es refereix també a ells?

Jo només li demanaria que fes un esforç per ampliar el cercle del seu pensament i que estudiï les causes de les morts. Gairebé totes les morts vénen d’enfrontaments a causa de la incomprensió per part d'uns dels problemes dels altres. Potser, com hauria dit Camus, acabem trobant que vostè i jo també som assassins i no podem tirar la primera pedra contra ningú abans de corregir-nos sobre certes coses.

Lluís M. Xirinacs.

El president ressuscita. Diari d'un senador. Índex. Diari d'un senador. Assassins (i 2). Diari d'un senador.

Portada | Qui som? | Enllaços | Agenda | Activitats realitzades | Contacte